Αντιμνημονιακός και ο Κυριάκος! “Δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε όλο μας το χρέος”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεσπάθωσε εναντίον του …Κυριάκου Μητσοτάκη, που προχθές το πρωΐ δήλωνε σίγουρος ότι “θα πάρουμε την δόση τώρα που ψηφίσαμε τα μέτρα”. Ενώ η Κάτια Μακρή, η ενσάρκωση της έγκριτης δημοσιογραφίας, κουνούσε καταφατικά το κεφάλι.

«Εμείς οι βουλευτές που ψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016, απαιτούμε από την Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της». Αυτό τόνισε, ο βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής

κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του προϋπολογισμού του έτους 2013.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να μεταφέρει αυτή την απαίτηση στους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών κατά τη
διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, με την επισήμανση ότι «η ευρωπαϊκή οικογένεια κτίστηκε πάνω σε δυο βασικές αξίες: την αλληλεγγύη και την αξιοπιστία. Εμείς τη δική μας αξιοπιστία, έστω και με καθυστέρηση, την αποδεικνύουμε έμπρακτα. Με πολιτικό κόστος. Ζητάμε από την Ευρώπη, να τιμήσει και αυτή με τη σειρά της, την ιστορία της ευρωπαϊκή αλληλεγγύης».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανάλωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στο σεβασμό που απαιτεί η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία, η οποία κυριολεκτικά έχει «ματώσει», από τους ευρωπαίους εταίρους, απάντησε και στις αιτιάσεις που έχουν οι ευρωπαίοι αναφορικά με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. «Ας κάνατε το ένα πέμπτο των αλλαγών που εμείς δρομολογούμε και θα βλέπατε σε τι μεγάλες δυσκολίες θα είχατε περιπέσει. Ας μην υποτιμούνε, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, το εύρος των παρεμβάσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μέσα στους κόλπους της ΕΕ μια ουσιαστική συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς –όπως είπε- σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης «δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε όλο μας το χρέος». Αυτό, όμως, θα γίνει όχι «με μονομερείς κινήσεις της Ελλάδος, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο πλαίσιο συνεννόησης με την Ευρώπη».


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα