Ανοιχτή επιστολή στον κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

16:21 5/12/2011 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Ελληνίδα «εργαζόμενη»

Κ. Χρυσοχοίδη μου καλημέρα. (το μου γιατί σας έχω ψηφίσει και είχα την αφέλεια να σας θεωρώ ‘’δικό μου άνθρωπο’’ άσχετα αν δεν με ξέρετε προσωπικά ούτε σας ξέρω). Κάθε Σαββατοκύριακο έχω ένα καλό ή κακό (όπως το πάρει κανείς) να παρακολουθώ το megasabatokyriako. Χθές σας είχαν καλεσμένο οι «συμπαθείς» δημοσιογράφοι. Προχθές είχαν τον κ. Σκανδαλίδη και έκλεισα την τηλεόραση. Αλήθεια γιατί λέει πάντα τα ίδια πράγματα με την ίδια ξύλινη γλώσσα; Αν τον ακούσεις ξαφνικά δεν ξέρεις ποια μέρα είναι και ποιος μήνας λες και πατάς κασέτα σε μαγνητοφωνάκι ένα πράμα.

Τέλος πάντων δεν θέλω να σας κουράσω με άλλα.

Έκπληκτη άκουγα όσα λέγατε πρωί-πρωί μισοκοιμισμένη. Πετάχτηκα όρθια για να διαπιστώσω ότι δεν κοιμάμαι. Αναμαλλιασμένη έριξα λίγο νερό στο πρόσωπό μου και γούρλωσα τα μάτια. ‘’Δεν μπορεί είπα έπεσε η κυβέρνηση ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ έφυγε΄΄. Όμως όχι δεν φύγατε αλλά αυτά που λέγατε δεν μπορούσε να τα χωρέσει το κεφάλι μου. Τι είπατε κύριε;! Ότι θα κατέβετε στις εκλογές εξαγνισμένοι μέσα από το συνέδριό σας και αφού ψηφίσετε με δημοκρατικές διαδικασίες νέο πρόεδρο.

Μα καλά εσείς δεν ψηφίζετε όλοι μαζί στη Βουλή όλα αυτά τα νομοσχέδια που έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο και έχουν ρημάξει την πατρίδα μου;   Εσείς δεν συμφωνείτε με ότι ποιο αντιλαϊκό έχει εφαρμοστεί σ’ αυτή τη χώρα;  Η πολιτική που εσείς δεχθήκατε και εφαρμόσατε δεν εξαθλίωσε τις οικογένειες των παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία; Εσείς δεν εφαρμόσατε την τακτική ‘’όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω’’ σε μισθούς –συντάξεις- εργασιακά- ασφαλιστικά-εφεδρείες (ναι το ζήσαμε κι αυτό) και τώρα τι ;  Την ψήφο μας πάλι ;;!!

Τρέχετε όλοι να πάρετε το δαχτυλίδι του Γιώργου (του Παπανδρέου ντε) και δεν ξέρετε ότι αυτό είναι κάλπικο, ψεύτικο, όπως αυτό που πουλάν στα πανηγύρια; Το αληθινό το πούλησε στους τοκογλύφους. Ξέρετε αλήθεια ότι οι ιθαγενείς θαμπώνονται με τα ψεύτικα, έτσι δεν είναι ;  

Δεν θα μακρηγορήσω για το άτομό μου γιατί δεν έχω και πλούσιο βιογραφικό. Μια γυναίκα εργαζόμενη είμαι  με έναν εργαζόμενο σύζυγο  και δυο παιδιά (εδώ έχω σταθεί τυχερή, θα στεναχωρήσω τον πρώην πρωθυπουργό,  δουλεύουμε και οι δυο ακόμη). Είμαι κι εγώ μια ελληνίδα όπως εκατομμύρια άλλες που πέφτω στο κρεβάτι και δεν κοιμάμαι. Δεν κοιμάμαι κύριε γιατί το άγχος και η αβεβαιότητα είναι τέτοια για μένα και τα παιδιά μου που έχω χάσει τον ύπνο μου. Θα θελα αλήθεια να μου πείτε πόσα χρήματα παίρνουν οι αποσπασμένοι και οι μετακλητοί στο γραφείο σας καθώς και στα γραφεία των συναδέλφων σας. Και μετά ελάτε να κάνουμε την σούμα.

Δεν χρωστάμε κύριε σε κανέναν και να ξέρετε ότι στα επόμενα χαράτσια θα πάρω τα δάνεια μου και την μισθοδοσία μου και θα τα καταθέσω στην εφορεία. Αυτά παίρνω πάρτε τα.

Έχετε καταλάβει κύριε ότι δεν υπάρχει κολυμπήθρα του Σιλοάμ για σας; Η κολυμπήθρα είναι γι’ αυτούς που μετανοούν όχι γι αυτούς που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν. Σωστά είπατε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η χώρα μου είναι αποικία (και μην μπαίνουμε σε διάλογους

Keywords
Τυχαία Θέματα