Ακόμα δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Αθανασίου ο Σαμαράς;

Ο κ. Σαμαράς είναι γνωστό πως διαγράφει κατά δεκάδες τους βουλευτές εκείνους που υπακούοντας στην επιταγή του άρθρου 60 παρ. 1 του Συντάγματος, ψηφίζουν κατά συνείδηση. Χθες, όπως είναι γνωστό, βγήκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Αθανασίου και ζήτησε από το βήμα της ίδιας της Βουλής, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση του πιο πάνω άρθρου, δηλαδή της κατά συνείδηση ψήφου του βουλευτή. Μάλιστα έκανε και

μια περίεργη ερμηνεία του Συντάγματος λέγοντας περίπου ότι…. οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στρατευμένα στις κομματικές αποφάσεις, κατ’ επιταγήν του άρθρου 29. Υποστήριξε δε ότι το πολίτευμα προστατεύεται από τον πρωθυπουργό!!!!

Όπως διαπιστώνουμε, αυτά που είπε ο κ. Αθανασίου βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με την κοινοβουλευτική πρακτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς. Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει κανείς αφελής σ’ αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι ο (εμπειρότατος δικαστής και χρόνια πρόεδρος  της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) υπουργός κ. Αθανασίου είπε ξαφνικά αυτά που είπε, χωρίς να έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό. Εξάλλου δεν είδαμε καμία αντίδραση από πλευράς Μαξίμου. Δεν είδαμε να ζητείται η παραίτηση του κ. Αθανασίου ή να διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ. Τα δε υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν εντελώς χλιαρά (πλήν του ίδιου του κ. Καμμένου), σε αντίθεση με τις δηλώσεις Παναγούλη στις οποίες  αντέδρασαν έντονα.

Επομένως όσοι ακόμα εμπιστεύονται αυτό το πολιτικό σύστημα να κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος (κάτι σαν κι αυτές που έκανε το 1986 και το 2001), θα πρέπει πλέον να αλλάξουν αμέσως γνώμη.

Μόνη λύση είναι ένα Νέο εξ υπαρχής Σύνταγμα  από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Διαφορετικά είμαστε τελειωμένοι όλοι.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα