Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη Δημοκρατία

Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει …
την κρίση, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της πόλης, που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας – θράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες». «Ο μόνος εχθρός, που μπορεί να μας νικήσει, είναι η διχόνοια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως σε «10 χρόνια που θα γιορτάζουμε την παλιγγενεσία θα είμαστε πολύ καλύτερα». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τα ακροδεξιά στοιχεία, που φλερτάρουν με το ναζισμό, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», καθώς και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη Δημοκρατία».
Χωρίς να την κατονομάσει, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «την Κυριακή θα γιορτάσουμε το «όχι» στο φασισμό και ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν είναι μίσος προς όλους τους άλλους».

epikaira.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα