Tι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

23:47 12/9/2012 - Πηγή: Olympia

Στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκε το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, όπως επίσης και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τις προτάσεις τους και ο διάλογος για

το φορολογικό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τώρα το επίδομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τέσσερις αυστηρούς όρους.

Τα κριτήρια θα είναι γεωγραφικά, εισοδηματικά, κοινωνικά, ενώ ενδέχεται να υπάρχει και «πλαφόν» τετραγωνικών μέτρων.

Το συνολικό κονδύλι θα γγίξει τα 150 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις 15 Οκτωβρίου, όταν θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου η τιμή του οποίου θα αγγίξει το 1,45 – 1,50 ευρώ το λίτρο.

Η δεύτερη δόση θα δοθεί προς τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2013.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικότερα πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο – Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή.
fpress.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα