Ζαρούλια – Ουρανία: Είσαι ένα διαμάντι

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της μεταγωγής του Νίκου Μιχαλολιάκου, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του, Ουρανία.

Η κ.Ζαρούλια στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκιση του συζύγου της φώναξε «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ενώ μαζί με την κόρη της κατά την έξοδο του κ.Μιχαλολιάκου από τα δικαστήρια, τού φώναξαν «Είσαι ένα διαμάντι. Θα τους νικήσουμε».

Κατά τη μεταγωγή του Ν.Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων, οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες βουλευτές πρωτοστάτησαν μαζί με συναδέλφους τους και άλλα στελέχη της οργάνωσης στο προκλητικό

σόου που στήθηκε στα δικαστήρια.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπει στον προαύλιο χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων με το αυτοκίνητό του και διαπληκτίστηκε με τον αστυνομικό φρουρό, όταν εκείνος τον σταμάτησε στην πύλη.

Με το γνωστό εριστικό του ύφος ο κ. Παναγιώταρος επέμενε και φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά: «Τι έγινε; Μάγκεψες, μάγκεψες;», ενώ ο φρουρός του εξηγούσε πως σε κανέναν δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος με το αυτοκίνητο.

Εξω από την πύλη των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150-200 άτομα, οπαδοί της οργάνωσης με σημαίες ελληνικές και της Χρυσής Αυγής, ενώ ένας μικρός πυρήνας είχε διεισδύσει μέσα στον προαύλιο χώρο περιμένοντας τον αρχηγό της οργάνωσης.

Τόσο μέσα όσο και έξω από τα δικαστήρια ακούστηκαν συνθήματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα όπως: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα σας ξεκίνησε το ’73» (!), «Αίμα, τιμή, χρυσή αυγή», αλλά και συνθήματα υπέρ του Μιχαλολιάκου όπως «Ακου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά».

Στο προαύλιο των δικαστηρίων βρισκόταν και ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο οποίος προσπάθησε να μπει στο κτίριο μαζί με τον Ν. Μιχαλολιάκο, κάτι που φυσικά δεν του επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα