Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία του τόπου, το μήνυμα Σαμαρά στο Υπουργικό

Μήνυμα σε όσους επικρίνουν τη συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση δικομματικής κυβέρνησης έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τον ανασχηματισμό της Δευτέρας.

«Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου. Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο, κάποιοι ζουν στους εφιάλτες του χθες, δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε» υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς,

ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας.

«Αυτό είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα. Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σταθερότητα σημαίνει σταθερό προσανατολισμό στην Ευρώπη» τόνισε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο κομμάτων, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι χρειάζεται συντονισμός ώστε «να γίνουν ομαλά και με τόλμη όλες οι απαραίτητες αλλαγές για να βγει η Ελλάδα ενισχυμένη από την κρίση». Στο σημείο αυτό ο Αντ.Σαμαράς προανήγγειλε «μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση», που -όπως είπε- πρέπει να αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά την τριετία.

«Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Πρέπει να κάνει σε πολύ λίγο χρόνο όσα δεν έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες. Και αυτό ήδη κάνουμε και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με ακόμα πιο ταχύ βηματισμό, με ακόμα καλύτερο συντονισμό και με καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον» υπογράμμισε.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα