Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Εν μέσω διαξιφισμών
Σε υψηλούς τόνους και με έντονους «διαξιφισμούς» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Παρότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, με μόνο το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να το καταψηφίζουν, η συζήτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρξε εκρηκτική.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να κατακρίνουν

τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν είχαν αντιταθεί στην αξιοποίηση του Ελληνικού ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ζημίωσε τη χώρα με τις καθυστερήσεις της.

Βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βελτιώσει όλα όσα παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει συσχετισμούς που δεν μπορεί να υπερνικήσει και που αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω, να συμβιβαστεί και να «υποστεί μια ήττα αναγνωρισμένη».

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για νίκη της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για τις συμβάσεις τις οποίες είχε υπογράψει η ΝΔ.
«[…] Τις πήραμε και είμαστε αναγκασμένοι να τις κρατήσουμε. Δώσαμε μάχη και κερδίσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Τσακαλώτος στη παρέμβασή του στη Βουλή και υπεραμυνόμενος της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι το «Μάστερ Πλαν», για το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές, δεν ήταν δεσμευτικό.

«Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια “ανοιχτή αυλή” για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», σημείωσε.

Απαντώντας δε, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση και η οποία προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα.

«Είμαστε περήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε»

Με την φράση «είμαστε περήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υπεραμύνθηκε έναντι της κριτικής που άσκησε η αντιπολίτευση για την σύμβαση για το Ελληνικό, ως «εξαιρετικά καλύτερης από εκείνη που παραδόθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε, το πρόβλημα δεν είναι «αν βελτιώσαμε την σύμβαση γιατί αυτό το παραδέχθηκαν όλοι». Το πρόβλημα είναι ότι «η σύμβαση που παραλάβαμε ήταν καταστρεπτική», προσθέτοντας πως πλέον έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε καν «μάστερ πλαν».

Προσέθεσε πως ουδεμία πρόβλεψη έγινε για το αν χωράνε 90.000 άνθρωποι στην περιοχή (αφού σύμφωνα με την ανάλυση τόσοι αντιστοιχούν σε κατοικίες 2,5 εκατ. τ.μ.) και αναρωτήθηκε πώς θα κυκλοφορούν, πού θα πηγαίνουν σχολείο και αν αντέχει το τραμ και το μετρό.

«Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις, είναι αλήθεια. Πραγματικά δεν σώθηκε η παρτίδα. Όμως αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση, θα είχε υπογραφεί αυτούσια η σύμβαση που είχε φέρει η ΝΔ. Το ότι είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το πόστο αποδείχθηκε κι από και πέρα τα κινήματα ας κάνουν το καθήκον τους» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Πηγή ethnos.gr

The post Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα