Βράβευση ταινιών του «ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ» στο 35ο φεστιβάλ Δράμας

Με σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν ταινίες παραγωγής ΕΡΤ από το πρόγραμμα «Μικροφίλμ», στο πλαίσιο του 35ου – 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Συγκεκριμένα, η ταινία «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία, τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Μυθοπλασίας «Χρυσός Διόνυσος» και το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ενώ απενεμήθη και Τιμητική Διάκριση Ήχου στον Λέανδρο Ντούνη. Η ίδια ταινία, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο 18ο

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών απέσπασε και η ταινία «Arundel» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, για τα σκηνικά της Όλγας Λεοντιάδου.

Στη φετινή διοργάνωση, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετείχε με οκτώ ταινίες του προγράμματος «μικροφίλμ», εκ των οποίων οι έξι ήταν παραγωγής ΕΡΤ και οι δυο συμπαραγωγές.

Στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης και το μέλος Δ.Σ. κ. Χάρης Παπαδόπουλος, οι οποίοι απένειμαν βραβεία και διακρίσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ στον χώρο της Καπναποθήκης, ο κ. Τέλλης υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ απέδειξε για μια ακόμη χρονιά πως στηρίζει έμπρακτα τα πρώτα βήματα των Ελλήνων σκηνοθετών, ενώ αναφέρθηκε στην κινηματογραφική πολιτική της εταιρείας και ιδιαίτερα στους τρόπους ενίσχυσης των νέων δημιουργών μέσω του προγράμματος «μικροφίλμ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά την περσινή καθιέρωση επάθλου στο πρώτο βραβείο μυθοπλασίας, με παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών αξίας 10.000 €, η ΕΡΤ προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, την απονομή χρηματικού βραβείου 2.500 € στην ταινία που αποσπά το Βραβείο Ντοκιμαντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα