Βαρουφάκης: O εφιάλτης των οικονομικών συντακτών, η χαρά των ΜΜΕ και ο εκνευρισμός του Σταύρου

Όσο ο Γιάνης Βαρουφάκης παρενέβαινε στα ελληνικά πράγματα μέσω των συνεντεύξεων που παραχωρούσε (κυρίως μέσω Skype) σε ελληνικά κανάλια οι οικονομικοί συντάκτες σε εφημερίδες και κανάλια στην πλειοψηφία τους τον ειρωνεύονταν στις συζητήσεις και τις συσκέψεις που πραγματοποιούσαν και τώρα είναι υποχρεωμένοι να τον κυνηγάνε για μια συνέντευξη ή μια δήλωση και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στο γενικότερο πολιτικό επίπεδο να είναι επίσης υποχρεωμένοι να στέκονται με λιγότερο ή περισσότερο θετικό τρόπο σε αυτόν στα κείμενα ή τα ρεπορτάζ τους. Ολοι θυμόμαστε

για παράδειγμα τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να λέει και να ξαναλέει στο δελτίο ειδήσεων και στα πάνελ του Σκαι «εντάξει είπε και το τάδε εκείνος ο… Μπαρουφάκης και τι έγινε;» και τα έφερε έτσι η ζωή να πρέπει να τον αναφωνεί κύριο Υπουργό και να ζητά δημόσια την παραίτηση του Σαμαρά! Εννοείται ότι τα ΜΜΕ τρίβουν τα χέρια τους και ανάβουν κεριά στον Α.Τσίπρα για την απόφαση του να κάνει υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη, αφού έχουν πλέον άφθονο υλικό για όλες τις ζώνες τους! Από τα πρωινάδικα ενημερωτικά, τις επόμενες ζώνες με τα ψυχαγωγικά προγράμματα μέχρι τα δελτία ειδήσεων, τις σατυρικές εκπομπές και τα βραδινά τοκ σόου για όλους έχει «ψωμί» να προσφέρει ο νέος σούπερ σταρ της ελληνικής πολιτικής ζωής της χώρας.

Σε πολιτικό επίπεδο να σημειώσουμε ότι και από τις ανακοινώσεις του Ποταμιού, αλλά και τη γλώσσα του σώματος του επικεφαλής του, είναι εμφανής η αμηχανία και ένας υφέρπων εκνευρισμός για τον Γιάνη Βαρουφάκη για δύο λόγους. Τόσο επειδή με το στυλ του με τη μηχανή, το σακίδιο, το κάσουαλ ντύσιμο, την τοποθέτηση του απέναντι στην κάμερα κλπ ανταγωνίζεται ευθέως τη νέα πολιτική persona που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική σκηνή ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και επειδή ο ηγέτης του Ποταμιού νιώθει ολίγον προδομένος από τον νέο υπουργό Οικονομικών επειδή θωρεί ότι ήταν εκείνος που μέσω του protagon έκανε ευρύτερα γνωστό τον Γιάνη Βαρουφάκη και αυτός θα έπρεπε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ποτάμι και όχι σε κάποιο άλλο πολιτικό φορέα!

The post Βαρουφάκης: O εφιάλτης των οικονομικών συντακτών, η χαρά των ΜΜΕ και ο εκνευρισμός του Σταύρου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα