Β. Μαρινάκης: Τον κ. Μιχαλολιάκο τον διαψεύδει η αστυνομία

Απαντήσεις στις καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά έδωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας ότι ο κ. Μιχαλολιάκος

διαψεύδεται επίσημα από τις αστυνομικές αρχές αλλά και από τον νομικό του σύμβουλο και την Εκκλησία του Πειραιά.

«Το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος ο οποίος διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Ελληνική Αστυνομία, από το νομικό του σύμβουλο ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του. Ο δικηγόρος ο οποίος πήγε στο συμβάν για λογαριασμό του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου ο οποίος τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Το ίδιο κάνει και η αστυνομία, με κατηγορηματικό τρόπο. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία του Πειραιά. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τα προβλήματα του Πειραιά και το έργο που μπορούμε να παράγουμε. Αυτό ενδιαφέρει τον Πειραιώτη. Τον Πειραιώτη τον ενδιαφέρει πως θα βρει δουλειά το παιδί του, το νέο τον ενδιαφέρει πως θα χαμογελάσει ξανά», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να βοηθήσει και ο ίδιος με δικά του λεφτά τον Πειραιά αν χρειαστεί, απάντησε «βέβαια, είναι κάτι που το κάνουμε χωρίς να το προβάλλουμε, αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό καθώς επίσης και ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

Για τις κατηγορίες περί εξαγοράς ψήφων: Με χιούμορ μπορώ να το αντιμετωπίσω, πως αλλιώς να το αντιμετωπίσεις; Πρέπει ο καθένας από εμάς αν θέλει να μιλάει για δημοκρατία να τη σεβόμαστε κιόλας. Να σεβόμαστε την επιθυμία του πειραϊκού λαού. Όχι όταν δεν συμφωνούμε με το τι ψήφισε ο Πειραιώτης να αρχίζουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες.

Για το εάν είναι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι: Καταρχήν έχω τη δουλειά μου η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Δεν έχω καμία σχέση με το ελληνικό Δημόσιο. Η μόνη σχέση που έχω στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι ένα πάθος, είναι κάτι για το οποίο ξοδεύω χρήματα. Άρα, λοιπόν, Μπερλουσκόνι δεν υπάρχει. Εγώ είμαι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης, έχω γεννηθεί στον Πειραιά, έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά, με ενδιαφέρει η πόλη μου. Έτσι απλά.

Για το εάν θέλει άλλα αξιώματα ανώτερα: Εγώ δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Θα σας το έλεγα ξεκάθαρα. Σε αυτή την προσπάθεια βγήκα μπροστά. Περπάτησα τον Πειραιά και είναι κάτι το οποίο δεν το έκανα πρώτη φορά λόγω εκλογών. Στον Πειραιά είμαι, ξέρω καλά τα προβλήματά του.

Για το τι μπορεί να προσφέρει περισσότερο από τον Μιχαλολιάκο: Είναι πάρα πολύ απλό. Εμείς τις τελευταίες 35-40 μέρες καθίσαμε νύχτα μέρα, δουλέψαμε σκληρά και φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα. Το οποίο δεν το φτιάξαμε για να χαϊδέψουμε τα αυτιά των Πειραιωτών, το φτιάξαμε μόνο και μόνο για να μπορέσει αυτό το πρόγραμμα άμεσα να εξελιχθεί και να πραγματοποιηθεί. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αν διαβάστε το πρόγραμμά μας, το οποίο σας λέω εδώ και 30 μέρες το έχουμε φτιάξει και ακούσετε τι είπε ο πρωθυπουργός προχθές για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας τα επόμενα έξι χρόνια και για το ΕΣΠΑ θα δείτε ότι εμείς τα έχουμε γράψει αυτά εδώ και 30 μέρες. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό και ο κ. Μώραλης έστειλε επιστολή εχθές κιόλας όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων να δεσμευτούν ότι ο Πειραιάς θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος ανάπτυξης. Γιατί αυτά που λέμε εμείς για τη ναυτιλία και τον Πειραιά σαν ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης τα είδαμε σε αυτές τις ανακοινώσεις. Όταν μιλάμε για 70.000 θέσεις εργασίας στη ναυτιλία, ο Πειραιάς νομίζω ότι δικαιούται τουλάχιστον τις 30.000, όταν μιλάμε για 225.000 θέσεις εργασίας για τον τουρισμό και στον Πειραιά φθάνουν 2,5-3 εκατομμύρια τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, δικαιούται τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα