Η αβάσταχτη βαρύτητα της ενωμένης κεντροαριστεράς

email αναγνώστη

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές τα συμπεράσματα είναι πολλά και πολλές φορές διφορούμενα, ένα όμως φαίνεται να είναι σίγουρο, η στροφή προς τον χώρο της κεντροαριστεράς. Η εμφάνιση του Ποταμιού και η παρουσία της Ελιάς αποδεικνύουν ότι υπάρχει το δυναμικό περιθώριο ανάπτυξης του χώρου της κεντροαριστεράς το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Στην

κεντροαριστερά μοιάζει να έχουμε πια ξεφύγει από τις αυστηρά κομματικές ταυτίσεις και να έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή με διάφορες κινήσεις οι οποίες όμως αποτελούν εκφραστές της ίδιας φιλοσοφίας. Με όχημα την Ελιά και την ανανεωτική κίνηση του Ποταμιού η κεντροαριστερά μετασχηματίζεται και διεκδικεί τον χώρο της μέσα από διαφορετικά σχήματα.

Άρα για την κεντροαριστερά η νίκη των ευρωεκλογών δεν θα κριθεί από το ποσοστό της Ελιάς, ή του Ποταμιού ξεχωριστά. Θα είναι το σύνολό τους το οποίο θα αναδείξει το συνολικό της αποτύπωμα.

Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές, όπου ο λαός θα δείξει με την ψήφο του αν όντως θα επιβραβεύσει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του χώρου. Παραδοσιακά υπέρμαχος της καλώς εννοούμενης μέσης οδού και της ισορροπίας, ο κεντρώος χώρος, με κύριο εκφραστή την Ελιά, θα δείξει την ικανότητά του να προσαρμόζεται και να μετεξελίσσεται ανάλογα με τις επιταγές της εποχής, μένοντας όρθιος απέναντι στις προκλήσεις. Θα επιβεβαιωθεί άραγε ο κ. Βενιζέλος στις αισιόδοξες προβλέψεις του για έναν ενωτικό χώρο; Ίδωμεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα