Τσίπρας: Η επιμονή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες

«Η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο Μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Το μόνο μέλημα

της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι να μη χάσουν την εξουσία», είπε και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διαστρέβλωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ανευθυνότητα και τόνισε ότι εκπροσωπεί την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού πολιτικού κόσμου. «Παραμένει ακλόνητος στις υπογραφές του σε Μέρκελ και Λαγκάρντ» τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το προσκλητήριο Σαμαρά σε πρόσωπα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη «αποτελεί προσθέτει εγγύηση στους δανειστές για το μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κινδυνεύει από τη συνέχιση του μνημονίου. «Όλοι μιλούν για αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αυτού που Βενιζέλος και Σαμαράς έσπευσαν να ψηφίσουν νύχτα στη Βουλή».

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ.Σαμαράς περί ανεύθυνων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διπλασιάσει τη δύναμή του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει» είπε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου και του κατεστημένου.

«Ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη. Όσοι εκβιασμοί και να γίνουν σε χώρους δουλειάς, όσες επιστολές κι αν στέιλει ο Παπαδήμος, ό,τι κι αν πει ο Μπαρόζο. Ο λαός θα νικήσει το φόβο» τόνισε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατήστε το λαό» θα ενταθεί εν όψει των εκλογών.

«Επιστροφή στη δεκαετία του ]50 είναι το τελευταίο μέρος του μνημονίου» είπε.

«Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα των δύο κομμάτων, ανάμεσα στο πρόγραμμα που δίνει διέξοδο και λύση και ανάμεσα στο πρόγραμμα του μνημονίου».
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα