Ονειροκρίτης για το… σπίτι!

Είδατε στον ύπνο σας ένα άδειο σπίτι; Ένα μισογκρεμισμένο; Βρισκόσασταν στο σαλόνι ή στην κουζίνα;
Η πλειοψηφία των ονείρων που λαβαίνουν μέρος σε ένα σπίτι, συμβαίνουν γιατί το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας. Για το λόγο αυτό, κάθε μέρος του σπιτιού έχει τη σημασία του, κι αν ξέρουμε την σημασία αυτή, η ερμηνεία του ονείρου γίνεται εύκολη κι απλή!

Διαβάστε ερμηνείες από όλο τον κόσμο για να καταλάβετε τι συμβαίνει στον κόσμο των ονείρων μας!

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ, ΚΤΗΡΙΟΥ

Αν βλέπουμε ένα σκελετό στέρεο και σε σημείο έτοιμο για την αποπεράτωση
του έργου, είναι σημάδι ότι η εταιρία που ξεκινάμε έχει καλή υποδομή και θα είναι επιτυχία. Αν είναι αδύνατος και διαλύεται και δημιουργεί κάποιο ατύχημα, αυτό είναι σημάδι αποτυχίας των σχεδίων μας, γιατί η κατασκευή είναι κακή.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε τον σκελετό ενός σπιτιού ή άλλων κατασκευών σημαίνει ακεραιότητα και αντιπροσωπεύει τα βασικά μας χαρακτηριστικά. Τα σπίτια στα όνειρα αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας και ο σκελετός τους συμβολίζει το σύστημα αξιών μας και τα χαρακτηριστικά, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Ιδιαίτερα, ένα ξύλινο πλαίσιο σημαίνει μια ζεστή προσωπικότητα, ενώ ένα ατσαλένιο πλαίσιο αντιπροσωπεύει μια κρύα κι αλύγιστη προσωπικότητα.

ΣΠΙΤΙ

Η πρόσοψη συμβολίζει το εξωτερικό μας, την εμφάνισή μας, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού, εκτυλίσσεται η οικογενειακή ζωή, η προσωπική μας ζωή. Για το λόγο αυτό, στο σπίτι των ονείρων μας, κάθε μέρος παίρνει τη σημασία που αντιστοιχεί με τη λειτουργία του στην πραγματική ζωή: η κουζίνα και η τραπεζαρία με τη διατροφή μας, η κρεβατοκάμαρα με την ξεκούραση μας και την ερωτική μας ζωή, το μπάνιο, αναφέρεται στην καθαριότητα, φυσική και ηθική.

Από την άλλη πλευρά, οι όροφοι αντιπροσωπεύουν το κεφάλι, το πνεύμα και τις υψηλές γνώσεις, και η αποθήκη αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο. Επίσης υπάρχουν και οι σκάλες, που είναι το μέσο για να κινηθούμε ανάμεσα σε διάφορα επίπεδα του σπιτιού (δηλαδή της προσωπικότητάς μας). Τέλος, μερικές φορές μας εκπλήσσει α αριθμός των πορτών που βρίσκουμε, μερικές ανοικτές, άλλες κλειστές, και μερικές φορές δε ξέρουμε που οδηγούν, αν οδηγούν κάπου. Αυτές οι πόρτες αντιπροσωπεύουν την πρόσβαση σε γνώσεις και επίπεδα της ψυχής μας, μερικές φορές κάποιες καλά οργανωμένες κι άλλες που δεν έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει.

Μια κατάλληλη εκτίμηση αυτών των στοιχείων, μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο του ονείρου, μας επιτρέπει την ερμηνεία του.

Για παράδειγμα, ένα παλιό σπίτι κι ετοιμόρροπο συμβολίζει μια παλιά συνθήκη ζωής και σκέψης, ή, κάτι που είναι πολύ πιθανό, μια κακή κατάσταση του οργανισμού. Ένας όροφος ή μια οροφή που καταρρέει, συμβολίζει την κατάρρευση των ιδανικών και των αρχών μας. Αν βλέπουμε σε ποιο δωμάτιο γίνεται η κατάρρευση, βλέπουμε τι θα καταρρεύσει. Αν είναι η κουζίνα ή η τραπεζαρία σημαίνει ελλιπείς διατροφικές συνήθειες. Αν είναι η κρεβατοκάμαρα σημαίνει ανηθικότητα ή άγνοια της πραγματικ
Keywords
Αναζητήσεις
ονειρο ξενο σπιτι, ονειρο μπαζα οικοδομης ερμηνεισ
Τυχαία Θέματα