Τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς

Κάηκαν γιαγιά και εγγονάκι
Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν ζωντανοί μια γιαγιά και το εγγονάκι της μετά από φωτιά στη σκηνή τους.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 το βράδυ όταν η 66χρονη γιαγιά –κατά πληροφορίες κουρδικής καταγωγής- μαγείρευε σε γκαζάκι μέσα στη σκηνή για την οικογένειά της. Το γκαζάκι εξερράγη, η σκηνή έγινε παρανάλωμα του πυρός και η φωτιά επεκτάθηκε στον καταυλισμό.

Η 66χρονη γυναίκα, μαζί με την 25χρονη νύφη

της και τα δύο της εγγόνια –ηλικίας έξι και τεσσάρων ετών- μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, όμως, η γιαγιά και το εξάχρονο εγγονάκι κατέληξαν.

Η μητέρα και το τετράχρονο παιδί νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν με C130 στην Αθήνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταφέρει να εκκενώσουν τον καταυλισμό.

Αμέσως μετά από την πυρκαγιά εκδηλώθηκε ένταση, με πρόσφυγες να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις και μια μονάδα των ΜΑΤ, που έφτασε για να τους ενισχύσει.

Οι εξοργισμένοι πρόσφυγες, που φαίνεται ότι δεν είχαν καταλάβει γιατί ξέσπασε η πυρκαγιά, πέταγαν ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, τοπικές ιστοσελίδες μεταδίδουν ότι οι πρόσφυγες συγκρούονται μεταξύ τους αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι.
Πηγή ethnos.gr

The post Τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα