Τραγικοί επιθεωρησιογράφοι...

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Είναι αδύνατο να κατανοήσει, να ερμηνεύσει και πολύ περισσότερο να σχολιάσει κανείς όσα διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε το τελευταίο διάστημα -σε μια εξαιρετικά δραματική για τη χώρα και το λαό της κατάσταση- από πολιτικούς, δημοσιογράφους και αρκετούς άλλους εκφραστές ή διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που καλούνται στα ΜΜΕ.

Κάποιοι απλώς ωρύονται, κινδυνολογούν ή τρομοκρατούν… Άλλοι αλλάζουν άποψη όχι μόνο

μέσα στην ίδια ημέρα ή μέσα σε λίγες ώρες αλλά ακόμη και από …εμφάνιση σε εμφάνιση σε άλλο κανάλι! Αρκετοί κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο της βουλής για το θεαθήναι, αλλά στις αίθουσες των συνεδριάσεων (δηλαδή λίγα βήματα πιο μέσα…) αλλάζουν γνώμη και ψηφίζουν διαφορετικά. Μερικοί γράφουν ύμνους τη μια μέρα και λίβελους την επομένη στην ίδια στήλη! Κι άλλοι πάνε …εκδρομές για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή ξεχνάνε να περάσουν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής.

Φυσικά είναι δύσκολο να δεχθεί κάποιος εχέφρων ως πειστικά τα επιχειρήματα ή τις αιτιολογίες που προβάλλουν για όλ” αυτά. Οπότε δίκαια γίνονται στόχος ειρωνείας, σάτιρας ή και προσβλητικών επιθέσεων από τους πολίτες. Πιθανόν -αν παίζονταν στα θέατρα επιθεωρήσεις, όπως παλιά…- να έδιναν και αυτούσια νούμερα με τα λόγια, τις πράξεις, τις κινήσεις τους, την εικόνα τους, τη στιγμή που υποτίθεται ότι προβληματίζονται, υποφέρουν, πονάνε, πονοκεφαλιάζουν κ.α. για τις αποφάσεις που θα κρίνουν είτε το μέλλον της χώρας και του λαού είτε θα επιτρέψουν στον τελευταίο να καταλάβει στοιχειωδώς τί συμβαίνει γύρω του ή τί θα αντιμετωπίσει αύριο!

Διάβασα το ερώτημα σε προηγούμενο σχόλιο στο enimerosi24 γιατί τους καλούν τα κανάλια ή γιατί τους στέλνουν στη Βουλή οι πολίτες-ψηφοφόροι… Και είδα και τις φυσιολογικά διατυπωμένες απαντήσεις που αυθόρμητα έρχονται στο στόμα καθενός: επειδή τα ΜΜΕ βολεύονται με το σαματά, το αλαλούμ, τη χάβρα κ.α. που δημιουργείται στις εκπομπές και γεμίζουν και το ραδιοτηλεοπτικό χρόνο και αυξάνουν την αποχαύνωση των τηλεθεατών-ακροατών και επειδή οι ψηφοφόροι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να αξιολογήσουν βαθύτερα την προσωπικότητα και την ποιότητα των ανθρώπων που «σταυρώνουν» την ώρα της κάλπης…

Πριν όμως φθάσουμε εκεί αναρωτιέμαι: μήπως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι αρχηγοί ή τα ηγετικά στελέχη και επιτελεία των Κομμάτων που τους επιλέγουν για τα ψηφοδέλτιά τους; Αλήθεια κι εκείνοι δεν ξέρουν, δεν υποψιάζονται, δεν μπορούν να γραδάρουν μια στάλα καλύτερα τους υποψηφίους τους; Γιατί από εκεί αρχίζει το κακό, που απογίνεται όταν τα πρόσωπα αυτά γίνονται βουλευτές, υπουργοί, θεσμικά όργανα κ.α.

Έτσι, όμως το παλιό (και υποτίθεται καταδικαστέο…) σύστημα και λειτουργεί και διαιωνίζεται πάνω στο ίδιο μοτίβο…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

ΥΓ. Δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς χώρους, πρόσωπα ή περιστατικά γιατί θα άνοιγε αέναη συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα…

Υ.Γ-1. Σημειώνω μόνο ότι αν ο χειρισμός, οι θέσεις, ακόμη και η εικόνα του σώματος ή της έκφρασης κάποιων παρουσιαστών, συντονιστών ή σχολιαστών ΜΜΕ στις συζητήσεις των κρίσιμων πολιτικών θεμάτων αφορούσε λ.χ. θέματα αθλητικής διαμάχης στο πεδίο του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ κ.α. μεταξύ των γνωστών ελληνικών ομάδων μόνο από θαύμα θα είχαν αποφύγει τις σε βάρος τους έμπρακτες εκδηλώσεις οργής των οπαδών! Ευτυχώς οι πολίτες δείχνουν πολιτικό πολιτισμό και αυτοσυγκράτηση και μόνο στα social media μπορεί να ξεπερνούν τα όρια…

The post Τραγικοί επιθεωρησιογράφοι... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα