Θα εκμεταλλευθούν οι επιθυμούντες το Grexit το αποτέλεσμα της Βουλής;

Παρά το γεγονός κανένα προηγούμενο πρόγραμμα δεν είχε συγκεντρώσει πλειοψηφία 251 ψήφων;

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στη Βουλή. Αρχικά όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, διάφοροι ξιφουλκούσαν, κατά της συμφωνίας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ… Και τελικά ψήφισαν «ΝΑΙ», ανάμεσά τους Μιχελογιαννάκης και Διαμαντόπουλος… Για αυτό και συνάδελφοί τους όταν ακούστηκε το «ΝΑΙ», ξέσπασαν σε ειρωνικά χειροκροτήματα!

Στη

συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έβγαλε ένα εμπρηστικό – ως συνήθως – λόγο κατά πάντων, εντός και εκτός συνόρων, για να καταλήξει ότι έχει χρέος να μη δώσει τη συγκατάθεση της, δηλώνοντας «Παρούσα»! Το ίδιο έκανε και η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση που πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα, (λόγος για τον οποίο βρήκε φιλόξενη στέγη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ)… Αποσύροντας όμως, σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία (και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα) την εμπιστοσύνη της… Αγνοώντας στην ουσία την προτροπή του πρωθυπουργού (αμέσως μετά την ομιλία της προέδρου της Βουλής), ότι η θετική ψήφος έχει χαρακτηριστικά εμπιστοσύνης προς τον ίδιο!

Επίσης, δύο υπουργοί της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης, αρνήθηκαν να συνταχθούν με το «ΝΑΙ» που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας «ΠΑΡΩΝ»… Ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια με δηλώσεις τους, ότι τον στηρίζουν! Το παραπάνω οξύμωρο ερμηνεύεται και ως ότι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, απλά παραιτείται ή αποπέμπεται (ανάλογα ποιος θα προλάβει πρώτος)… Και φυσικά δεν θα ψηφίσει μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές όταν έρθει στη Βουλή! Κατά τα άλλα δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση!

Επιπλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης που επί μήνες, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, στήριζε ο Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να πάει τριήμερο στην Αίγινα, αντί να είναι στη Βουλή!

Το κλου όμως όλων, ήταν η δήλωση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «ΝΑΙ», εξουσιοδοτώντας τον Τσακαλώτο να φέρει συμφωνία… Αλλά αυτοί – όπως ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους, όταν την φέρει στη Βουλή θα την καταψηφίσουν!

Ως εκ τούτου, μπορεί τη νύχτα να μην απώλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την εμπιστοσύνη της, αφού τυπικά δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα… Ωστόσο, οι τριγμοί και η διαφοροποίηση – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, 17 βουλευτών της συμπολίτευσης, μοιραία θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Άλλωστε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα, λέγεται ότι έκανε λόγο για ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση και συμφωνία, συμπληρώνοντας στο τέλος του μηνύματός του ότι τα υπόλοιπα θα αντιμετωπιστούν στην ώρα τους!

Μετά από όλα αυτά εναπόκειται στους ξένους και κυρίως στους γερμανούς (στο σημερινό Eurogroup), πώς θα ερμηνεύσουν – παρουσία του Τσακαλώτου – αυτό που συνέβη τη νύχτα στη Βουλή. Μάλιστα ο κίνδυνος, για πολιτικές τρικλοποδιές στην Ελλάδα, τόσο του Σόιμπλε όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται στην επιρροή του, έχει αυξηθεί κατακόρυφα! Για αυτό και η λύση των άμεσων εκλογών, ακόμη και εντός Αυγούστου δεν αποκλείεται… αν οι εξελίξεις πάρουν δραματική τροπή!

The post Θα εκμεταλλευθούν οι επιθυμούντες το Grexit το αποτέλεσμα της Βουλής; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα