Το σχέδιο της επανεκκίνησης

Tο δεκαετές σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας πάνω σε υγιείς βάσεις παρουσίασε χθες στο EuroWorking Group ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου. Η απαρέγκλιτη υλοποίησή του οδηγεί σε ελάφρυνση των βαρών που έχει επωμιστεί η κοινωνία. Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και δημιουργούνται νέες ασφαλείς θέσεις εργασίας. Αναφέρεται ρητά ότι σημαντικοί πόροι θα κατευθύνονται στις επενδύσεις

αντί στην κατανάλωση.

Ενα 10ετές σχέδιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου κατάρτισε και παρουσίασε χθες η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη, το οποίο περιγράφει πως η Ελλάδα μπορεί να «δραπετεύσει» από την παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της, και να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας που θα οδηγήσει εν τέλει στην ανάπτυξη της χώρας σε υγιείς οικονομικές βάσεις.

Με την υλοποίηση του σχεδίου προσδοκάται ελάφρυνση των βαρών της κοινωνίας, μέσω της δημιουργίας νέων και ασφαλών θέσεων εργασίας καθώς και μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Για να επιτευχθούν ωστόσο οι στόχοι αυτοί, θα πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια όλες οι ενέργειες που περιγράφονται, έμμεσες και άμεσες, χωρίς παρεκκλίσεις από μικροπολιτικά συμφέροντα και χωρίς αναβολές.
Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα