Το PIMCO βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων σε ομόλογα του κόσμου, το Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO) εξακολουθεί να βρίσκει εξαιρετικά δύσκολη την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και περιμένει την έξοδο τουλάχιστον μίας χώρας ενώ το υπόλοιπο νομισματικό μπλοκ θα παραμείνει ανέπαφο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Μιλώντας για το βασικό σενάριο της PIMCO,

ο γενικός διευθυντής Μάικ Άμεϊ δήλωσε: «Το βρίσκουμε δύσκολο να δούμε πώς η Ελλάδα θα μείνει μέσα». «Θα υπάρξει τουλάχιστον μια αποχώρηση [από το ευρώ] και θα ακολουθήσει μεταβλητότητα», δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Ενώ οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων που έγιναν τους καλοκαιρινούς μήνες μείωσαν τον κίνδυνο να πέσει η ευρωζώνη σε ένα «πτωτικό σπιράλ» μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι πολιτικοί ακόμα δεν έχουν αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα, είπε ο Άμεϊ.

«Το τελικό σημείο περιστρέφεται γύρω από τις 4 μεγαλύτερες οικονομίες», είπε ο Άμεϊ δείχνοντας τις Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. «Πιστεύω ότι θα μείνουν ενωμένες» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα