Την Κυριακή το Eurogroup για την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα συενδριάσει τελικά το Eurogroup για την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο λογαριασμό του στο twitter το απόγευμα του Σαββάτου.
Προηγήθηκαν ενδείξεις για αναβολή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα, καθώς στις διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με την τρόικα είχαν παρουσιαστεί δυσκολίες.
Ενδεικτικά,

μόλις δύο ώρες πριν την ανακοίνωση του Ντάισελμπλουμ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο’ Κόνορ είχε αναφέρει πως δεν υπήρχαν μέχρι εκείνη την ώρα προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σαββατοκύριακο.

Η τρόικα φέρεται να αποδέχεται την πρόταση της κυπριακής πλευράς για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και το κρίσιμο σημείο, που απομένει είναι κατά πόσο θα εξαιρεθούν ή όχι τα Ταμεία Πρόνοιας.
Η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της εξαίρεσης των Ταμείων Πρόνοιας, αλλά η τρόικα το αποδέχεται μόνο αν υπάρξει βαθύτερο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ΡΙΚ, φέρεται να έχει γίνει αποδεκτό από το Eurogroup το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης ως θεσμός. Ωστόσο, θα φέρει τον τίτλο Ταμείο Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης. Δηλαδή, δεν θα ασχοληθεί μόνο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις τραπεζικές ανάγκες, αλλά και με την ανάπτυξη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα