Βαριά ήττα της Εθνικής στη Βοσνία με 1-3

Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε στη Ζένιτσα. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη νίκησε με σκορ 3-1, άφησε στη δεύτερη θέση του ομίλου την ομάδα του Σάντος και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν στον αγώνα δρόμου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας ήταν κατώτερη των περιστάσεων και από την αρχή είχε ρόλο κομπάρσου στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς ήταν καταφανώς ανώτερη, ενώ ο Τζέκο στο εναέριο παιχνίδι ήταν καταπληκτικός,

έβαλε δύο γκολ και ουδείς κατάφερε να τον περιορίσει. Λες και ήταν υπνωτισμένοι αγωνίστηκαν οι παίκτες του Σάντος και δεν έφτιαξαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, ενώ το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος το σκορ.

Στο 29′ ο Μισίμοβιτς με φάουλ έστειλε τη μπάλα στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας, πετάχτηκε ο Τζέκο, ωραία κεφαλιά και 1-0.

Στο 34′ ο Βοσνία κέρδισε πέναλτυ όταν ο Τζαβέλλας σταμάτησε αντικανονικά στην περιοχή τον Μούιτζα. Ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Μισίμοβιτς, ακολούθησε σύγχυση στην άμυνα, οι έλληνες διεθνείς δεν έδιωξαν και ήρθε το 2-0 από τον Ιμπίσεβιτς.

Το 3-0 πέτυχε στο 54′ ο Τζέκο, ξανά με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Μισίμοβιτς.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαμαράς άνοιξε στον Γκέκα και από κοντά διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Κάιπερς(Ολλανδία).

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα, Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν(83′ Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς (83′ Στεφάνοβιτς).

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζαβέλλας(46′ Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης(57′ Μανιάτης), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης(73′ Χριστοδουλόπουλος).

Ο ΣΑΝΤΟΣ
Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη Ζένιτσα, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε:

«Ψηλά το κεφάλι, δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε τα πράγματα. Είμαστε λυπημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή. Οταν περάσει λίγος χρόνος και ηρεμήσουν τα πράγματα, θα μας μείνει αυτό που πρέπει, δηλαδή ότι η ομάδα μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να πάει στη Βραζιλία. Εγώ το πιστεύω. Με μια ήττα δεν έρχεται η καταστροφή του κόσμου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιδράσουμε, είναι να νικήσουμε τη Λιθουανία. Οι Βόσνιοι ήταν καλύτεροι από εμάς. Το ξέραμε πως είναι δυνατοί στις στημένες φάσεις, θέλαμε να τους εξουδετερώσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνήθως είμαστε καλοί στα στημένα, όχι όμως με τη Βοσνία και αυτό οφείλεται στον Τζέκο».

Και συμπλήρωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πορτογάλος προπονητής:

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε πιο πριν και όχι μετά Χριστόν. Αν είχαμε νικήσει όλα θα ήταν πολύ καλά, τώρα όλα είναι άσχημα. Δεν ισχύει ούτε το ένα , ούτε το άλλο. Οταν έρχεται η ήττα υπάρχει πάντα αμφισβήτηση.Για την πρώτη θέση να πω ότι δεν εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα. Η Βοσνία εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα μπαράζ από τη δεύτερη θέση και να περιμένουμε ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Δεν είναι, πάντως, φυσιολογικό να δεχόμαστε τόσα γκολ από στημένες φάσεις. Τρία γκολ δεν έχει ξαναγίνει, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο από τη θητεία μου στον πάγκο. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, δίνουμε αξία στον αντίπαλο».

Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
Η άποψη του Κώστα Κατσουράνη ήταν η εξής: « Το ματς ήταν ισορροπημένο και από μια στημένη φάση η Βοσνία προηγήθηκε στο σκορ. Στη συνέχεια είχε ψυχολογία, κέρδισε πέναλτι, δεν ήμασταν σε καλή βραδιά και ηττηθήκαμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε μεγάλη ομάδα.Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν έχει χαθεί η πρώτη θέση, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο κόσμος δεν πρέπει να απογοητεύεται, νομίζω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ
Στους άλλους δύο αγώνες του ομίλου, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λιχτενστάιν – Λετονία 1-1, Σλοβακία-Λιθουανία 1-1.
Ετσι, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
Βοσνία 13, Ελλάδα 10, Σλοβακία 8, Λιθουανία 5, Λετονία 4, Λιχτενστάιν 1.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα