Στο ΠΕΠ Αττικής το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο στον Πειραιά και το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «ΕΣΤΙΑ» στο Πικέρμι

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα των κοινωνικών υποδομών, το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο στον Πειραιά με προϋπολογισμό 17,2 εκ. ευρώ και το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «ΕΣΤΙΑ» στο Πικέρμι με προϋπολογισμό 1,35 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πράξη αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας κεντρικού κτιρίου του ορφανοτροφείου Θηλέων

Ι. και Μ. Χατζηκυριακού (Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας), όπου θα τελεστούν αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς επίσης εργασίες ενίσχυσης της φέρουσας τοιχοποιίας. Το έργο ανέρχεται στα 17,2 εκ. Ευρώ.

Παράλληλα, η δεύτερη πράξη αφορά στην ανέγερση νέας διώροφης οικοδομής του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ». Αποτελείται από υπόγειο, δώμα και στέγη, προϋπολογισμού 1,35 εκ. Ευρώ, που θα λειτουργήσει ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση Γ. Καραϊσκάκη και Ξανθίππου, στο Δήμο Πικερμίου-Ραφήνας, εντός του οικισμού Πικερμίου.

Η ένταξη των δύο πράξεων θα συμπεριληφθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «02-Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2007-2013.

Τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΕΠ Αττικής, Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, Πειραιά, Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ΕΣΤΙΑ, Πικέρμι,pep attikis, chatzikyriakeio orfanotrofeio, peiraia, kentro koinonikis frontidas estia, pikermi