Στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η υπουργική απόφαση για την ΕΡΤ

Την ώρα που η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ, που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, δεν έχει εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, το Ανώτατο Δικαστήριο επανέρχεται, με την Επιτροπή Αναστολών να εξετάζει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της κοινής υπουργικής απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ στις 18:00 σήμερα, Πέμπτη.

Η 5μελής

Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Κ.Μενουδάκο, θα εξετάσει την αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από μηδενική βάση, δηλαδή θα εξετάσει όλες τις πτυχές της ΚΥΑ, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ.

Ειδικότερα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση σε ό,τι αφορά το θέμα των εργαζομένων της ΕΡΤ (απολύσεις) και του κατά πόσο θα ανασταλεί η κατάργηση της ΕΡΤ.

Η Επιτροπή Αναστολών, αφού ακούσει τα επιχειρήματα των αντίδικων πλευρών, του ελληνικού Δημοσίου και της ΠΟΣΠΕΡΤ, θα εκδώσει την απόφασή της. Σχετικά με το χρόνο έκδοσης της απόφασης, οι πληροφορίες διίστανται, καθώς κάποιες πηγές εκτιμούν ότι μπορεί να είναι έτοιμη ακόμη και αργά απόψε το βράδυ (την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών) ή κατά άλλες πηγές το πρωί της Παρασκευής ή ακόμη και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Νομικοί με εμπειρία σε εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον του ΣτΕ εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της αίτησης αναστολών δεν θα απέχει από την προσωρινή διαταγή. Σε αυτό συνηγορούν η παρουσία του κ. Μενουδάκου με το ειδικό βάρος που έχει η κρίση του, λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της αδιαμφισβήτητης νομικής επάρκειάς του, σε συνδυασμό με το ότι από την έκδοση της προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής δεν έχουν παρεμβληθεί νέα πραγματικά περιστατικά.

Αντίθετα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αίτησή τους επικαλούνται επτά λόγους αντισυνταγματικότητας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ αναμένεται να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες.

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας προγραμματίζουν για τις 17:00 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα