Προβάδισμα Νικολακάκου – Κυρίτση για τη διεύθυνση της «ΑΥΓΗΣ»

Σε εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις για την αλλαγή σκυτάλης στη διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς… Και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή, αφού ο ιδιοκτήτης του φύλλου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον κυβέρνηση που σημαίνει ότι μοιραία η στάση του επαναπροσδιορίζεται. Είναι γεγονός ότι η εφημερίδα από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης προσπαθεί να κρατήσει τη φυσιογνωμία της, διατηρώντας το δικαίωμα να χαράσσει ανεξάρτητη

γραμμή, αλλά και να στέκεται απέναντι στην εξουσία όπου το κρίνει απαραίτητο. Χαρακτηριστική ήταν η στήριξη που παρείχε το ιστορικό φύλλο στον Μανώλη Γλέζο όταν διαφώνησε με την κυβέρνηση για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου… αλλά και όταν με σκίτσο της εμφάνισε τον Σόιμπλε ναζιστή, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να το καταδικάσει!

Να σημειωθεί ότι πριν την τοποθέτηση νέου διευθυντή στην εφημερίδα που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προέρχεται από το εσωτερικό της… Προηγείται μια διαδικασία που οι γνωρίζοντες την κομματική ιεροτελεστία περιγράφουν ως εξής: το κόμμα προτείνει τον δημοσιογράφο που επιθυμεί να αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας και στη συνέχεια η πρόταση τίθεται σε ψηφοφορία στη συνέλευση των εργαζομένων.

Τα πρόσωπα που φέρονται ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του Νίκου Φίλη, είναι ο διευθυντής σύνταξης και υπεύθυνος για την έκδοση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» Κωστής Νικολακάκος, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος για το site της εφημερίδας Γιώργος Κυρίτσης.

The post Προβάδισμα Νικολακάκου – Κυρίτση για τη διεύθυνση της «ΑΥΓΗΣ» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα