Αυτοκτονία του πιλότου η συντριβή του Airbus;

Τη σκόπιμη πράξη αυτοκτονίας του πιλότου προκρίνουν ως πλέον πιθανή αιτία της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις δύο γάλλοι ειδικοί που μιλούν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη από την New York Times ότι ο έτερος πιλότος προσπαθούσε απεγνωσμένα να μπει στο κλειδωμένο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής του Airbus των Germanwings

που προκάλεσε το θάνατο 150 ανθρώπων.

Οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία. Ωστόσο προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο καθώς οι προσεκτικές και συνειδητές κινήσεις που απαιτούνται για να αρχίσει η πορεία καθόδου επί 11 λεπτά του Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο που παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

«Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα», αναφέρει εις εκ των ειδικών και συνεχίζει: «Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».

Λίγο νωρίτερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί), είχε αποκαλύψει ότι ένας από τους πιλότους προσπαθούσε απεγνωσμένα να επιστρέψει στη θέση του στο πιλοτήριο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς αυτό ήταν κλειδωμένο. Η πηγή δεν διευκρινίζει αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην Μασαλία, όπου ο γενικός εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τη συντριβή του A320 Germanwings, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδος).
Πηγή ethnos.gr

The post Αυτοκτονία του πιλότου η συντριβή του Airbus; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα