Πρόθεση των συνδικαλιστών του Τύπου και του ΣΥΡΙΖΑ να μην κυκλοφορήσουν τα Κυριακάτικα φύλλα

Τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα δημοσιογραφικά γραφεία – προσπάθεια να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες κανονικά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τις Κυριακάτικες εφημερίδες, θα κυκλοφορήσουν ή όχι; Οι τελευταίες πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά. Πηγές από την πλευρά των συνδικαλιστών αναφέρουν ότι πρόθεσή τους είναι ο κλάδος να προχωρήσει σε τετραήμερη απεργία προκειμένου να μην βγει κανένα Κυριακάτικο φύλλο, παρά μόνο η «Εφημερίδα των Συντακτών» (που αγαπά και

στηρίζει η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου και ο ΣΥΡΙΖΑ)!

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι σχεδόν στο σύνολο των κυριακάτικων εφημερίδων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εργάζονται κανονικά. Δηλαδή, άλλος από το σπίτι του και άλλος από το γραφείο του! Στο «Πρώτο Θέμα» για παράδειγμα, όλοι και όλα δουλεύουν ρολόι(!) – εκτός απροόπτου, η ύλη του φύλλου θα συγκεντρωθεί αύριο, Παρασκευή, με πρόθεση να κυκλοφορήσει κανονικά την Κυριακή. Αντίθετα στο «ΒΗΜΑ» αν και οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν στην 24ώρη απεργία, ορισμένοι εξ αυτών – κυρίως του πολιτικού ρεπορτάζ, αλλά και ορισμένων άλλων, εργάζονται από τα σπίτια τους και στέλνουν κομμάτια. Επίσης, σημειώνεται ότι ένα μέρος της ύλης έχει ήδη συγκεντρωθεί από εχθές αργά το βράδυ. Αντίστοιχα συμβαίνει και στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», πολλοί είναι στα τηλέφωνα, ενώ ελάχιστοι εμφανίστηκαν στα γραφεία τους. Η εφημερίδα – εκτός απροόπτου, θα κυκλοφορήσει κανονικά. Στην «REAL NEWS» επίσης οι δημοσιογράφοι εργάζονται στο φουλ για να ετοιμάσουν το κυριακάτικο φύλλο. Στο «ΕΘΝΟΣ» επίσης γίνονται κινήσεις προκειμένου η εφημερίδα να είναι κανονικά στα περίπτερα.

Πέρα όμως από την εικόνα που επικρατεί αυτή την ώρα στα γραφεία των περισσοτέρων κυριακάτικων εφημερίδων, ομάδες στελεχών από το «ΒΗΜΑ» και την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» επιχειρούν να διαπραγματευθούν με τους συνδικαλιστές, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα για να κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλλα και με τον «Νόμο» της ΕΣΗΕΑ και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο φύλλο που αναγνωρίζει μαζί με τους συνδικαλιστές, είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΥΓ. Σημειώνεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί ο Σταύρος Ψυχάρης που βρέθηκε για λίγες ώρες στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού ΒΗΜΑΤΟΣ, έδωσε την εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσει σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ και θα δεχθεί να μην κυκλοφορήσει η εφημερίδα την Κυριακή. Ίδωμεν, διότι η περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ θα μας απασχολήσει έντονα και την ερχόμενη εβδομάδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα