Πρώτες εντυπώσεις από τις Προγραμματικές Θέσεις της ΕΡΤ για τη νέα τηλεοπτική χρονιά

email αναγνώστη

Γράφει: ο Σοχοβίτης

Αύριο, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ξεκινάει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ και της ΕΤ1. Με αφορμή λοιπόν αυτή την έναρξη, θα επιχειρήσω να καταγράψω τα βασικά συστατικά του καθώς και το βαθμό «φρεσκάδας» του φετινού τηλεοπτικού προϊόντος της δημόσιας τηλεόρασης έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σιγά-σιγά και το οποίο ευελπιστεί-εν μέσω της μόνιμης πλέον κρίσης – να αποτελέσει μια ζεστή συντροφιά για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

ΝΕΤ:

Ο Βασιλιάς παραμένει στο θρόνο του

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κανείς μελετώντας το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ είναι η καθολική και εξόφθαλμη έμφαση που έχει δοθεί στην ενημερωτική συχνότητα ώστε αυτή να αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά το βαρύ πυροβολικό της δημόσιας τηλεόρασης. Αρκετοί είναι αυτοί στην Αγία Παρασκευή που «υπερηφανεύονται» ότι το κανάλι της ΝΕΤ διαθέτει πλέον ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα το οποίο χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο αριθμό των ζωντανών προγραμμάτων.

Η αφύπνιση των τηλεθεατών γίνεται με την καθημερινή πρωινή ενημερωτική ζώνη 06:00 με 12:00 το μεσημέρι με τρεις εκπομπές (την πετσοκομμένη και αξημέρωτη πλέον Πρωινή Ενημέρωση, την ΝΕΤ στα γεγονότα και το Συμβαίνει Τώρα) η οποία θα δίνει τη σκυτάλη στην καθημερινή απογευματινή ζώνη ψυχαγωγίας και πολιτιστικών θεμάτων από τις 13:00 έως τις 20:00 το απόγευμα με τρεις επίσης εκπομπές (Μένουμε Ελλάδα; και δυο ακόμη οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, με συμμετοχή μάλλον και της εκπαιδευόμενης Ανθής Ζαλαγκούδη). Το ζωντανό πρόγραμμα συνεχίζεται με την καθημερινή ωριαία αθλητική ενημέρωση πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το οποίο ακόμη εκκρεμεί η απόφαση για το πρόσωπο που θα το αναλάβει. Το μπουκέτο των ζωντανών προγραμμάτων ολοκληρώνεται με τις βραδινές εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές που θα προβάλλονται στις 23:00 ( το «Νetweek» με την Έλλη Στάη τη Δευτέρα , με ερωτηματικό πάντως για το αν θα συνεχισθεί, το «Ζοοm» με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου τη Τρίτη, το «Πέμπτη Βράδυ x 2» με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά και το «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» με νέους πλέον παρουσιαστές). Συνεχίζονται επίσης οι εκπομπές «Εξάντας», «Στα Άκρα», «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια», «οι 27 της Ευρώπης», η «Μηχανή του Χρόνου» και οι «Ανταποκριτές».

Στον τομέα των αθλητικών προγραμμάτων, το μενού περιλαμβάνει εκτός της νέας καθημερινής αθλητικής εκπομπής και της παραδοσιακής- πλην ξεπεσμένης- Αθλητικής Κυριακής, τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Champions League τις Τετάρτες καθώς και τους αγώνες μπάσκετ για το Euroleague και την Α1.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η παρατήρηση πως η ΝΕΤ διαθέτει , ή καλύτερα θα διαθέτει όταν ξεκινήσουν όλες οι εκπομπές, ένα πλήρες και «φρεσκότατο» πρόγραμμα, δείχνει να υποστηρίζεται και στην πράξη. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειώσει κανείς ότι η πληρότητα αυτή σε ζωντανό πρόγραμμα, οφείλεται κατά βάση στην προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να χωρέσει όλα τα πρόσωπα που προσλήφθηκαν μαζικά το τελε

Keywords
Τυχαία Θέματα