«Πόλεμος» και στο Twitter: Υποστηρικτές του Ερντογάν χάκαραν μαζικά λογαριασμούς

…αναρτώντας ναζιστικά σύμβολα και μηνύματα

Και στα social media μεταφέρθηκε ο διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας, καθώς υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου χάκαραν λογαριασμούς, αναρτώντας προκλητικά μηνύματα με ναζιστικά σύμβολα.

Χρησιμοποιώντας hashtags, όπως #Nazialmanya (ναζιστική Γερμανία) και #Nazihollanda (ναζιστική Ολλανδία), οι χάκερες επιτέθηκαν εναντίον των λογαριασμών εκδοτών, κυβερνητικών υπηρεσιών, προέδρων μεγάλων εταιρειών, αλλά και απλών χρηστών του Twitter.

Στους

λογαριασμούς που δέχθηκαν επίθεση αναρτήθηκαν μηνύματα με ναζιστικά σύμβολα, μια σειρά από hashtag και η φράση: «Τα λέμε στις 16 Απριλίου», σε μια προφανή αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.

Ανάμεσα σε άλλους λογαριασμούς που δέχθηκαν επίθεση, ήταν αυτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ, της εφημερίδας Die Welt, του Forbes και του Reuters Japan, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Unicef USA.

Οι λογαριασμοί του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας και του BBC North America, που επίσης δέχτηκαν επίθεση, φαίνεται ότι έχουν επανέλθει. Το BBC North America ανήρτησε το μήνυμα: «Γεια σας, προσωρινά χάσαμε τον έλεγχο του λογαριασμού αυτού, αλλά έχουμε επιστρέψει στην κανονική ροή».
Πηγή ethnos.gr

The post «Πόλεμος» και στο Twitter: Υποστηρικτές του Ερντογάν χάκαραν μαζικά λογαριασμούς appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Twitter, Υποστηρικτές, Ερντογάν,polemos, Twitter, ypostiriktes, erntogan