Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στις 2:20 στην ιστοσελίδα zougla.gr για να αναφέρει ότι τοποθετήθηκε μηχανισμός στο βιβλιοπωλείο,

το οποίο βρίσκεται στη λεωφ. Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο.

Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποία βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, που είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο μαύρισμα στα ρολά του καταστήματος. Τα υπολείμματα του μηχανισμού μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας: «Ας ξέρουν οι γνωστοί-άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό».

Γεωργιάδης: Τρομοκρατικό χτύπημα

«Δεν ήταν επίθεση για το “θεαθήναι’. Ήταν κανονικό τρομοκρατικό χτύπημα και φαντάζομαι θα ακολουθήσει και προκήρυξη» δήλωσε στον Αlpha 989 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως η επίθεση συνδέεται με την δημόσια υποστήριξη που εξέφρασε προς τον κ. Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων.

«Ενοχλώ και θέλουν να με τρομοκρατήσουν, απειλούν τη ζωή μου αλλά δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου. Δεν μπορώ να ζήσω με τον τρόμο. Η Δημοκρατία προχωράει» είπε ο κ. Γεωργιάδης αν και τόνισε πως φοβάται η οικογένειά του και οι εργαζόμενοι του.

Εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που προηγήθηκε τηλεφώνημα και εκτίμησε πως ήταν τύχη που εξερράγησαν μόνο τα τρία από τα οκτώ γκαζάκια κι έτσι προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές.

«Είναι εντυπωσιακό ότι εμείς έχουμε ισχυρή ασφάλεια και το τζάμι ράγισε, που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Έκλεισε ο δρόμος για κάποιες ώρες από την αστυνομία και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Έχουμε πάθει υλικές ζημιές αλλά προχωράμε. Ήταν τρομοκρατικό χτύπημα δεν υπάρχει αμφιβολία».
Πηγή in.gr

The post Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα