Πιλοτική εφαρμογή για ΦΠΑ 13% στην εστίαση ζήτησε ο Στουρνάρας από την τρόικα

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη διάρκεια της οποίας άνοιξαν όλα τα θέματα.

Η κυβέρνηση πρότεινε στην τρόικα την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% για διάστημα έξι μηνών, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα

με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, η κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση των εκπροσώπων των δανειστών και πρόσθετα στοιχεία που αποδεικνύουν την εισπρακτική αναποτελεσματικότητα του μέτρου του ΦΠΑ στο 23%.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες, όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι προαπαιτούμενες δράσεις.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου τόνισε ότι δεν έχει κλείσει κανένα από τα θέματα, όμως η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις.

Εξετάστηκε επίσης το ζήτημα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, όπως και η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία γινόταν λόγος για λάθος εκτιμήσεις στο μέγεθος της λιτότητας στην Ελλάδα.
Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα