Οδηγός ταξί καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση

Τον πανικό και τις πρώτες στιγμές μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας οδηγός ταξί, που αναζητούσε το γιο του.

Το σκηνικό: Σπασμένες γυψοσανίδες από την οροφή καλύπτουν το πάτωμα στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και κάτω από αυτές ένα παιδί που κλαίει. Το κοριτσάκι, καλυμμένο με αίμα, κλαίει και σκαφαλώνει πάνω σε ένα άλλο θύμα. Την μητέρα του, πιθανότατα. Η γυναίκα φαίνεται πως είναι νεκρή.

«Αυτές είναι οι

εικόνες που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου και εξακολουθώ ακόμη να βλέπω το κοριτσάκι να κλαίει, να κλαίει, να κλαίει. Είναι απλά ένα κορίτσάκι» δήλωσε ο Φρανσίσκο Ιζγκουέρντο, ένας οδηγός ταξί που είχε πάει στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο Ιζγκουέρντο, δήλωσε στο CNN πως η αστυνομία του είπε να μην πάρει το κορίτσι. Θα ήταν πιο εύκολο να εντοπίσουν την ταυτότητά του, αν ήταν δίπλα στη μαμά του.

Ο Ιζγκουέρντο είχε πάει να βρει το γιο του που εργάζεται στο μπαρ του αεροδρομίου και βρισκόταν εντός του κτιρίου όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε στον τερματικό σταθμό και κατέγραψε την καταστροφή με το κινητό του τηλέφωνο.

Στο βίντεο, διακρίνονται μικρές εστίες πυρκαγιάς να εξακολουθούν να καίνε την ώρα που τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να τις κατασβήσουν.

Στο τερματικό σταθμό επικρατεί ησυχία, εκτός από τις αγωνιώδεις κραυγές ενός άνδρα που δεν διακρίνεται στο πλάνο. Μόνο λίγοι άνθρωποι βρίσκονται στο λόμπι. Οι πρώτοι διασώστες προσπαθούν να περάσουν μέσα από τα συντρίμμια βρίσκοντας στο δρόμο τους πτώματα. Κάτω από τα ερείπια. Οι περισσότεροι από τους επιζώντες έχουν ήδη φύγει.

Την ώρα που ο Ιζγκουέρντο προσπαθεί να περάσει μέσα από τα συντρίμμια βρίσκει μια ηλικιωμένη γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια. Έχει κοπεί στο χέρι της. Μοιάζει χαμένη και την βοηθά να βγει έξω.

Είναι μια δύσκολη στιγμή. Οι άνθρωποι κείτονται στο πάτωμα. Καθένας από τους τραυματίες έχει γονατίσει δίπλα σε κάποιον άλλον. Μια γυναίκα κρατά το χέρι ενός θύματος.

Ο Ιζγκουέρτο δεν βρήκε ποτέ το γιο του. Το μπαρ ήταν έρημο. Αργότερα τηλεφώνησε στη γυναίκα του και την κόρη του. Του είπαν ότι ο γιος τους ήταν καλά στην υγεία του. Έφυγε από το αεροδρόμιο την ώρα που άλλοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από τον χώρο και πήρε μαζί του έναν υπάλληλο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Πηγή ethnos.gr

The post Οδηγός ταξί καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα