Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Τσεκούρας

Ανακοίνωση

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρεία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών, Παύλου Γερακάρη και Πάνου Τσίρου, των αναπληρωματικών μελών Μηνά Παπάζογλου και Γιάννη Σπανδωνή, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει την από 04.11.11 έφεση του κ. Αθανασίου Τσεκούρα κατά της υπ’ αριθμ. 8/2011 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

(Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού,

1η παράταση δόθηκε στις 26.01.12. Ελλείψει απαρτίας στην πρώτη συνεδρίαση (22.02.12), η απόφαση ελήφθη στις 23.02.12, οπότε διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία).

Το ΔΠΣ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον κ. Αθανάσιο Τσεκούρα, διευθυντή της εφημ. «Έθνος», για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 6, παρ. 1 του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και όπως του επέβαλε και το ΠΠΣ (με πλειοψηφία 3-2), επικυρώνει ομόφωνα την ποινή προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από έγκληση του συν. Ευάγγελου Γιάννου εναντίον του. Η μειοψηφία είχε προτείνει την προσωρινή διαγραφή 1 έτους.

Όπως υποστήριξε στην έγκλησή του ο εγκαλών, θεωρεί υπεύθυνο της απόλυσής του από το «Έθνος» (20.01.11), στο οποίο είχε προσληφθεί στις 01.01.99 (ειδικά στο «Έθνος-Εργασία»), τον διευθυντή Αθαν. Τσεκούρα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την απόλυσή του «ατιμωτική και προσβλητική πράξη, που έχει κλονίσει την ήδη εύθραυστη υγεία μου, την ατομική και οικογενειακή μου ζωή. Στα 33 χρόνια του επαγγελματικού μου βίου, μου έλαχε για πρώτη φορά να με απολύουν, τώρα που μου απομένουν λίγα χρόνια για να συνταξιοδοτηθώ. Αντί τιμής θέλησαν να με εμποδίσουν να φύγω με ψηλά το κεφάλι, στράφηκαν με πρωτοφανή εχθρότητα εναντίον μου με έβλαψαν αναίτια και με οδήγησαν στην ανεργία».

Σχετικά αναφέρει: «Με κοπιαστική προσπάθεια συνέβαλα στην εδραίωση του ένθετου «Εργασία», όχι μόνο προσέφερα στην σύνταξη ύλης, αλλά για να αναπτύξω το «Εργασία» έγραφα άρθρα, έκανα ρεπορτάζ, συμμετείχα από το α έως το ω στην έκδοση.

Σταδιακά όμως έβλεπα ανεξήγητες συμπεριφορές απέναντί μου. Πριν δυο χρόνια πρότεινα στον διευθυντή σύνταξης του Κυριακάτικου «Έθνους», την έκδοση ενός οκτασέλιδου ενθέτου με θεματογραφία εργατικά θέματα… Η πρόταση υιοθετήθηκε, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, ο κ. Δ. Δουρής, διευθυντής σύνταξης του Κυριακάτικου «Έθνους» με ενημέρωσε, χωρίς να έχει όπως μου είπε καμιά ευθύνη, ότι αποφασίστηκε η έκδοση, αλλά χωρίς εμένα. Αμέσως αντέδρασα. Κατέφυγα στην Ένωσή μας, με αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί η πρότασή μου…

Τελικά το έντυπο βγήκε παραλλαγμένο με τη συμμετοχή των συντακτών του «Εργασία» και με τον δικό μου αποκλεισμό… Τον Μάιο του 2010 ο Θ. Τσεκούρας, μου ζήτησε την περικοπή των Κυριακάτικων αποδοχών μου, χωρίς να μου εξηγήσει τους λόγους… Αρνήθηκα και του είπα ότι οι απολαβές μου καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα