Όταν κάποια ελληνικά κόμματα είναι (ανέλπιστα) ένα βήμα μπροστά

Email αναγνώστη

Θετική έκπληξη προκαλεί το νέο ότι, μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του EUvox, μεταξύ των 5 πιο φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές συγκαταλέγονται 3 ελληνικά, η Ελιά, το Ποτάμι και η Δράση, μέσα από ένα σύνολο 232 κομμάτων.

Με την Ελιά και το Ποτάμι, μάλιστα να αποτελούν τον βασικό χώρο της ελληνικής κεντροαριστεράς, φαίνεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, και ως εκ τούτου και της Ελιάς, ότι η κεντροαριστερά

εκφράζει προοδευτική σταθερότητα, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σαφώς και υπάρχει πάντα ανάγκη πολυφωνίας, αλλά δεν νοείται ένα κόμμα το οποίο να επιθυμεί να συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, χωρίς να πιστεύει στη δυναμική και τις προοπτικές της Ε.Ε. Διαφορετικά είναι σαν να πηγαίνεις να συμμετέχεις στο χτίσιμο ενός πύργου στον οποίο, εξαρχής, θέλεις να ξεθεμελιώσεις.

Ο στόχος της Ε.Ε. και όλων της των οργάνων και ομάδων είναι να βρεθούν κοινοί δρόμοι, επωφελείς για όλους, και όπου δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν νέοι. Άρα είναι απλή λογική ότι όσο ένα κόμμα πιστεύει σε αυτή τη φιλοσοφία, τόσο περισσότερο μπορεί να συμβάλλει, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εκπροσωπεί πάντα τη χώρα του. Αν μη τι άλλο ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα της έρευνας. Να δούμε τι θα γίνει και την Κυριακή.

Νώντας Παπασπύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα