Όσα «αγνοεί» η Νταρζάνου, από τον «Επενδυτή», για τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, για τον ΕΔΟΕΑΠ

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Mε ειδικότητα εις το «ρεπορτάζ Τρίμη», η συνάδελφος Αγγέλα Νταρζάνου πληροφορεί τους αναγνώστες της από τον χθεσινό «ΕΠΕΝΔΥΤΗ», όπου της έχει παραχωρηθεί δισέλιδο γιά τα ΜΜΕ, ότι: «Μικρή πρόοδο έκανε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ γιά να προωθήσει το θέμα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του ΔΣ

του Ταμείου. Η δυστοκία να αποφασιστεί οτιδήποτε στο ΔΣ είναι φανερή. Αποφάσισε, λοιπόν, ότι η πρώτη γενική συνέλευση μελών του ΕΔΟΕΑΠ θα γίνει στις 2 Μαρτίου και η δεύτερη στις 3 Μαρτίου. Δεν αποφάσισε πότε θα γίνει η τελευταία και καταληκτική. Ο πρόεδρος Δημήτρης Τρίμης πρότεινε οι εκλογές να γίνουν 11 και 12 Μαρτίου, όμως δεν υπήρξε συμφωνία»

Φαίνεται ότι το «ρεπορτάζ Τρίμη» συνίσταται μάλλον εις την αποσιώπηση των πραγματικών περιστατικών, ουσία των οποίων αποτελεί ότι το ομώνυμο «σύστημα», λίγο έστω προ των εκλογών του Μαϊου της ΕΣΗΕΑ, χάνει τη μία μετά την άλλη τις ψηφοφορίες εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αυτήν την ουσία δεν θέλει να μεταδώσει η συν. Νταρζάνου, προσπαθώντας να περισώσει τη διαρκώς συρρικνούμενη αξιοπιστία της παράταξής του της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» και όλως ιδιαιτέρως του κύρους του επι κεφαλής της-προέδρου της ΕΣΗΕΑ.

Αν είχε κάνει πραγματικό ρεπορτάζ η συν. Νταρζάνου, αν διασταύρωνε την σχετική ειδησεογραφία, όπως θέλουν να προτρέπουν τους δημοσιογράφους οι ΣΥΡΙΖΑίοι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, Σαββίδης και Τρίμης, θα μπορούσε κάλλιστα να βρει ότι αυτό που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε πείσμα της εμμονής των ολίγων εναπομεινάντων βαστάζων του Τρίμη, ήταν να διεξαχθεί προηγουμένως απολογιστική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ και μόνον εν συνεχεία να προκηρυχθούν οι εκλογές γιά τα 5 μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, προελεύσεως από την ΕΣΗΕΑ. Ο Τρίμης δεν ήθελε να προηγηθεί απολογιστική συνέλευση, γιά λόγους τους οποίους ο ίδιος γνωρίζει, σε μία ιδιότυπη σύμπλευση με την παραιτηθείσα πρόεδρο του ΕΔΟΑΕΠ και τα τέσσερα παραιτηθέντα ομοίως μέλη του ΔΣ, από την ΕΣΗΕΑ και επέμενε γιά κατ’ ευθείαν εκλογές γιά τις 11-12 Μαρτίου 2013.

Αυτές τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο προτάσεων εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται η συν. Νταρζάνου, καίτοι είναι ουσιαστικές, εις ό,τι αφορά τον έλεγχο των πεπραγμένων της απερχομένης διοικήσεως του ΕΔΟΕΑΠ.

Όπως και δεν αντιλαμβάνεται αυτό που έρχονται να διαπιστώσουν όλο και περισσότεροι, πέραν του στενού χώρου των ανθρώπων των ΜΜΕ, ότι ένας ισχυρός ομφάλιος λώρος έχει συνδέσει το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ, ακριβέστερα με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, διά των εκλεκτών της προέδρων.

Συνεπώς μπορεί να μην τους άρεσε η προτροπή του κυβερνητικού εκπροσώπου προς το ΣΥΡΙΖΑ να….μαζέψει την ΕΣΗΕΑ, όπως επίσης μεταφέρει η συν. Νταρζάνου, αλλά μόνον ανεξάρτητος από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τρίμης και βεβαίως τα μέγιστα διαπλεκόμενος με τον Κεδίκογλου, γιά τη θλιβερή ΚΥΑ γιά την ΕΡΤ, που ήλθε να αποτελέσει την ταφόπλακα γιά τις συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα