Οι λονδρέζοι θα μπορούν να καλούν την Πυροσβεστική μέσω Twitter

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ανταποκρίνεται σε «κλήσεις» μέσω Twitter. Για την ώρα πάντως συμβουλεύει να μην αναφέρονται φωτιές και άλλα επείγοντα περιστατικά μέσω των κοινωνικών δικτύων γιατί δεν ελέγχει τους λογαριασμούς της όλο το εικοσιτετράωρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Telegraph, η υπηρεσία δεσμεύτηκε να δει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα τα social media

στο μέλλον, συμπεριλαμβάνοντας και το πώς θα μπορούσε να δέχεται αναφορές περιστατικών από τους πολίτες.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου, που χρησιμοποιεί τα social media από το 2010, λέει ότι αυτή τη στιγμή ο λογαριασμός της στο Twitter @LondonFire παρέχει real-time πληροφορίες για περιστατικά που συμβαίνουν σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ στο Facebook αναρτά πληροφορίες για την πυρασφάλεια αλλά και ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις της.

Η υποδιοικήτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας της υπηρεσίας, Ρίτα Ντέξτερ δήλωσε σχετικά: «Με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο κόσμο να χρησιμοποιεί τώρα το Facebook και μισό δις στο Twitter είναι προφανές ότι τα social media είναι εδώ για να μείνουν. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη πυροσβεστική υπηρεσία στη χώρα και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να δούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το πώς επικοινωνούμε με το κοινό και πως ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί με εμάς».

«Όταν πρωτοϊδρύθηκε το 1935 ο κόσμος έλεγε ότι το να τηλεφωνεί στο 999 για να αναφέρει επείγοντα περιστατικά ήταν κάτι που δεν θα δούλευε ποτέ. Σήμερα διαχειριζόμαστε περισσότερα από 30 εκατομμύρια επείγουσες κλήσεις κάθε χρόνο. Είναι ώρα να εξετάσουμε νέους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες να μπορούν να αναφέρουν περιστατικά γρήγορα και αποτελεσματικά και τα social media θα μπορούσαν να προσφέρουν την απάντηση στο μέλλον», πρόσθεσε η Ντέξτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα