Οι δύο μάρτυρες-κλειδιά έσπασαν την ομερτά για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη πραγματοποιείται στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, δύο μάρτυρες-κλειδιά οι οποίοι γνωρίζουν καλά εκ των έσω την λειτουργία και την εγκληματική δράση

της Χρυσής Αυγής.

Οι Αρχές έχουν επίσης στα χέρια τους αποκαλυπτικά στοιχεία από νόμιμες συνακροάσεις που έχουν ληφθεί «για λόγους εθνικής ασφαλείας», σε ανύποπτο χρόνο, και τα οποία «δένουν» και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς κύκλους, το αποδεικτικό υλικό, έδωσε νέα τροπή στην έρευνα του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προβολέας των εισαγγελικών ερευνών έχει στραφεί πλέον και σε αδικήματα εκβίασης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι πίσω από συγκεκριμένους δράστες τέτοιων ενεργειών ενδεχομένως να κρύβονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για τον λόγο αυτό ζητείται από όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη .

Ο νόμος εξάλλου δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσουν ακόμα και με κωδική ονομασία χωρίς τα πραγματικά τους στοιχεία.

Στο μεταξύ οι δικαστικές αρχές του Πειραιά προχωρούν τις καταθέσεις μαρτύρων από το φονικό στο Κερατσίνι ενώ το πρωί της Πέμπτης πιθανόν θα καταθέσει η φίλη του Παύλου Φύσσα που ήταν παρούσα από την αρχή μέχρι το τέλος στο φονικό επεισόδιο της Αμφιάλης.

Τέλος, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη κατέθεσαν την Τετάρτη ως μάρτυρες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης, ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και θύμα της επίθεσης στο Πέραμα, Παύλος Πουλικόγιαννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων Αιγυπτίων και Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα.

Την Τρίτη είχαν καταθέσει οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ καθώς και δημοσιογράφοι που έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή.
Μίνα Μουστάκα
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα