Ομπάμα: Αν οι Ελληνες φύγουν από το ευρώ, τα προβλήματά τους θα μεγαλώσουν

Οι Ελληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι «τα προβλήματά τους θα μεγαλώσουν» αν η χώρα φύγει από το ευρώ, προειδοποίησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι είναι «προς το συμφέρον όλων» να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. «Αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Οι Ελληνες πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν ότι οι δυσκολίες τους θα είναι μεγαλύτερες εάν επιλέξουν την έξοδο από την ευρωζώνη» τόνισε,

καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά για την επίλυση της οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν διαθέσιμες λύσεις.

«Οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα είναι δύσκολες, αλλά υπαρκτές», τόνισε αναφερόμενος στην ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των αδύναμων τραπεζών, η οποία πρέπει να γίνει «το συντομότερο δυνατό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι ουσιαστικά στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης, οι οποίοι ευτυχώς κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επείγουσα ανάγκη να δράσουν», είπε ο κ. Ομπάμα.
Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες είχε μια σειρά τηλεφωνικών επαφών με ηγέτες χωρών της ΕΕ, όπως με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και με την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η κρίση στην Ευρώπη ευθύνεται εν μέρει για τη συνέχιση της οικονομικής αδυναμίας στις ΗΠΑ.

Επισήμανε, επιπλέον, ότι εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί στην ύφεση, τότε θα μετριαστεί ο ρυθμός της ανάκαμψης που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία, ενώ τόνισε ότι λαμβάνεται η πρόνοια ώστε η Ουάσινγκτον να μην επικρίνει την Ευρώπη και να μην υπαγορεύει «τι δέον γενέσθαι» στους ηγέτες της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα εστίασε στο ότι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει καταστεί, με τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε, πολύ πιο στέρεο και μπορεί πλέον να απορροφά κραδασμούς που έχουν αφετηρία την Ευρώπη.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα