Ο Τσίπρας στο συλλαλητήριο για τη Γάζα

Φορώντας την μαντήλα της παλαιστινιακής τζιχάντ, την οποία ανέδειξε ως σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα για ανεξάρτητο κράτος ο αείμνηστος Γιάσερ Αραφάτ, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου

1.000 πολίτες πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα στο Σύνταγμα. Κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και πανώ που έγραφαν συνθήματα κατά της εισβολής των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της ΕΕ, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη» που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο.

«Αυτός ο πόλεμος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά, σε παραλίες που τις βρέχει η ίδια θάλασσα που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Διότι, αν αυτό σήμερα συμβαίνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί και στη δική μας πλευρά» σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Συμπλήρωσε ότι η φωνή των κινημάτων αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους ακούγονται και μέσα στο Ισραήλ καθώς υπάρχουν Ισραηλινοί που ζητούν μια «βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις του ΟΗΕ».
Πηγή ethnos.gr

The post Ο Τσίπρας στο συλλαλητήριο για τη Γάζα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα