Νέο μήνυμα της Αθήνας: «Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που διατηρεί το τρέχον πρόγραμμα»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που να κρατά σε ισχύ το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει μια συμφωνία-γέφυρα έως ότου

παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα.

«Εμείς δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε συμφωνία που να μην αφορά σε ένα νέο πρόγραμμα», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει σκληρή στάση από τους εταίρους της στο Eurogroup της επόμενης Τετάρτης.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγη ώρα μετά το «όχι» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – στο γερμανικό δίκτυο ARD – στο «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητά η ελληνική πλευρά.

«Όλος o ΕΜΣ και ο EFSF είναι ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αλλά για αυτό η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να διαλύσει τις βάσεις της οικονομικής δυσπραγίας» τόνισε ο Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη.

«Μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Νέο μήνυμα της Αθήνας: «Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που διατηρεί το τρέχον πρόγραμμα» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα