Νέα διχογνωμία στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό

Ενα νέο επεισόδιο προστέθηκε στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών, καθώς μετά τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί αναγκαστικού δανεισμού ήρθε η σειρά του βουλευτή Γ. Σταθάκη να διευκρινίσει ότι η δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM

δήλωσε ότι «η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».

Τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου, λέγοντας ότι ενώ ο κ. Σταθάκης είπε το πρωί πως το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009, λίγες ώρες μετά ο κ. Στρατούλης τον «άδειαζε», καθώς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει, και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του.

«Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά», ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου. «Ανεπίδεκτη μαθήσεως» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι «για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστη και μετέρχεται μεθόδους μονταζιέρας. Κυρία εκπρόσωπε, καταλάβετε επιτέλους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Αντε γεια και ραντεβού στις κάλπες». Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε ένας ακόμη γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να επικαλείται παλαιότερη δήλωση του κ. Γλέζου, σημειώνοντας πως «προσδιόρισε ότι o εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου αλλά και στελέχη του κόμματος όπως ο Δ. Παπαδημούλης και ο Γ. Μηλιός ανέφεραν πως σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του κόμματος δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό «εσωτερικό δανεισμό», αλλά «για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».
Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα