Πανικοβλητος για την ψηφο τιμωριας που ερχεται την κυριακη...

09:57 13/5/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!
"Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ" ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Πανικόβλητος για το ενδεχόμενο η οικονομική του πολιτική να φάει "μαύρο" στις Ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema.gr ο Γιάννης Στουρνάρας. Αντί να εξαφανιστεί από το προσκήνιο μήπως και τον.,.. ξεχάσουν οι Νεοδημοκράτες
και ψηφίσουν τελικά το κόμμα του και πιθανολογώντας και...
ο ίδιος ότι την επόμενη Κυριακή υπάρχει ο κίνδυνος καθολικής εκλογικής συντριβής της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση τι προβλέπει για τις εκλογές απαντά: «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την επιτυχία της κυβέρνησης, το γεγονός ότι υπάρχει διεθνής αποδοχή για την επιτυχία αυτή και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα». Πιστεύει επίσης ότι η οργή και η αγανάκτηση δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τους ψηφοφόρους. «Τι θα πει οργισμένος και αγανακτισμένος ψηφοφόρος;», αναρωτιέται ο κ. Στουρνάρας. «Η οργισμένη ψήφος είναι ενάντια στα συμφέροντα του πολίτη και πιστεύω ότι πολλοί θα το ξανασκεφτούν και θα ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και το καλό της χώρας.

Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση ποιο κόμμα του ανοίγει μια προοπτική για το μέλλον και όχι με βάση την οργή του», συμπληρώνει. Ο υπουργός τονίζει ότι «προτεραιότητά μας είναι πλέον η ανάπτυξη και αυτή είναι που ανοίγει προοπτική σε όλους τους πολίτες».

Πότε θα γίνει μείωση φόρων

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προοπτικές μείωσης φόρων στο κοντινό μέλλον, ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι «υπάρχουν προοπτικές μόνο στον βαθμό που ξεπερνάμε κάθε φορά τα όρια των δημοσιονομικών στόχων. Οπως τώρα που επειδή ξεπεράσαμε το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα μπορέσαμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να ξεπερνάμε τους στόχους και θεωρώ ότι τώρα που οι φορολογικοί μηχανισμοί έχουν αρχίσει να λειτουργούν, θα μειώνεται η φοροδιαφυγή.
Η μείωση της φοροδιαφυγής θα οδηγεί σε ξεπέρασμα των στόχων και θα επιτρέπει τη μείωση των φόρων για όλους. Τώρα ξέρουμε πλέον ποιοι φοροδιαφεύγουν και οι μηχανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους και θα έχουν αποτέλεσμα».Σχετικά με την ανάπτυξη, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει ότι είναι ο πρώτος και βασικότερος στόχος της κυβερνητικής πολιτικής και θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο, ενώ αναφέρει ως επιτυχές παράδειγμα την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών που πήγε καλύτερα από κάθε προσδοκία. Θεωρεί ότι το κλίμα άλλαξε στο εξωτερικό για την Ελλάδα και ότι η στάση των ξένων επενδυτών είναι πλέον θετική. «Μοχλός της ανάπτυξης θα είναι και οι αποκρατικοποιήσεις που θα επιταχυνθούν», υποστηρίζει. Ο έτερος μοχλός ανάπτυξης θα είναι οι εξαγωγές. «Ιδιωτικοποιήσεις και εξαγωγές θα φέρουν ανάπτυξη», επισημαίνει.

Τέλος, σχετικά με τη μετακίνησή του στη θέση του προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος, δηλώνει: «Δεν μου έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση. Οταν είσαι σε ένα δημόσιο πόστο, είσαι στα χέρια του πρωθυπουργού. Εκείνος αποφασίζει ποιος θα πάει πού. Εμένα δεν μου έχει πει τίποτα ο πρωθυπουργός».

Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου λήγει στις 20 Ιουνίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες (ΕΚΤ) για την αντικατάστασή του από τον κ. Στουρνάρα. Σχολιάζοντας αυτές τις φήμες ο υπουργός Οικονομικών λέει: «Ποιες Βρυξέλλες και ποια ΕΚΤ; Ο Σαμαράς θα αποφασίσει μόνος του και οι άλλοι δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν, ούτε να εκφέρουν γνώμη. Ο Ντράγκι εμένα με ξέρει, αλλά δεν θα τον ρωτήσει κανείς. Ο Σαμαράς θα μας ανακοινώσει την απόφασή του στις 20 Ιουνίου». Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ίδιος επιθυμεί να πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαντάει: «Δεν έχει καμία σημασία τι θέλω ή δεν θέλω εγώ. Ο Σαμαράς θα αποφασίσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα