Μητρόπουλος: «Σύντροφε Αλέξη, δέχομαι την τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο»

Αυτόν τον άνθρωπο δεν είναι να τον παίρνεις στα σοβαρά

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλος με σημερινές του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τελικά να είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της περιφέρειας Αττικής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόταση «τιμητική».

«Σύντροφε, Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι, καλή

επιτυχία. Σας τιμώ» έγραψε ο Αλ. Μητρόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε στο κινητό του Αλ. Τσίπρα.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική, να εκφράσω και με αυτή τη θέση τον πολύπαθο αυτό λαό που με τίμησε», είπε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και πρόσθεσε:

«Θέλω να δείξω ανωτερότητα και θα τους αποδείξω ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος».

Μιλώντας σήμερα στην ίδια εκπομπή, ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα και υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, Αλέκος Φλαμπουράρης, είπε:

«Είναι λογικό από τη στιγμή που ο εισαγγελέας ζητάει την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου, ήταν λογικό να ανασταλεί – αφού έχουμε και εκλογές – η δυνατότητά του να είναι βουλευτής. Παρόλα αυτά δεν είπαμε να μην υπάρχει πουθενά και όταν ξεκαθαριστεί αυτό να μπορεί να αξιοποιηθεί ο Αλέξης (Μητρόπουλος) σε οτιδήποτε».

Χθες, η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής, ο τέως αντιπρόεδρος. Στην ανακοίνωση μάλιστα διευκρινιζόταν:

«Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλ. Μητρόπουλου που αρχικά δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και απέδωσε την στάση του κόμματος απέναντί του στην «σκληρή κριτική» που είχε κάνει στους χειρισμούς του Μαξίμου.
Πηγή ethnos.gr

The post Μητρόπουλος: «Σύντροφε Αλέξη, δέχομαι την τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα