Με τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ ή με την ιπτάμενη φονικότατα μηχανή; Η επιλογή του Καναβούρη…

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

“Από τη μια, τα παιδιά στο Χαλάνδρι: αλλού ο ρυθμός, αλλού ο βηματισμός, αλλού το ΕΑΜ. Από την άλλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ασκήσεις ακριβείας μιας ιπτάμενης φονικότατης μηχανής. Σε κενό κόσμου. Το θέμα είναι λοιπόν αυτό που ήταν πάντοτε: με ποιους θα πας και ποιους θ” αφήσεις. Με το μηχάνημα ή με τα παιδιά; Διαλέγεις πεδίο. Και δεν είναι βίντεο γκέιμ”(…)

Αριστερή βλακεία απλώς από τον έχοντα μόνιμη στήλη, κάθε Κυριακή, από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»

σύντροφο Καναβούρη, τιτλοφορούμενη «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ»; Ή προηγμένη σκέψη από άνθρωπο ανώτερων νοητικών δυνατοτήτων, από τους δοκησίσοφους της ΣΥΡΙΖΑίϊκης νομενκλατούρας, που έχουν βαλθεί να παραγάγουν και πρωτογενή πολιτισμό και να μας τον πουλήσουν, ώστε να τους ψηφίσουμε πανάθεμά τους;

Συγκλίνω προς τη δεύτερη εκδοχή σχετικώς με το διανοούμενο Καναβούρη, ο οποίος είναι προφανές ότι φτιάχθηκε από το θέ(α)μα των μαθητών στο Χαλάνδρι που παρήλασαν-απροειδοποίητοι μάλλον-υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ, ευσταλείς και αποφασισμένοι όπως οι μαχητές του ΕΑΜ, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πολλώ δε μάλλον που έχουν για Δήμαρχο στην πόλη τους φωτεινή, αγωνιστική προσωπικότητα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ..

Και βεβαίως επέλεξε ο Καναβούρης στρατόπεδο, αφήνοντας στην περιφρόνηση τις…ασκήσεις ακριβείας μιάς ιπτάμενης φονικότατης μηχανής, πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έκαιγε και πολύτιμη κηροζίνη, πληρωμένη από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Κακώς, όμως, ο σοφός μας Καναβούρης έμεινε στην περιγραφή: Δεν υπέδειξε, ως θα όφειλε ως συγκροτημένος Αριστερός, και το δια ταύτα προς τους αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων αμύνης. Δηλαδή η καλή μας «κυβέρνηση της Αριστεράς» -οψέποτε αυτή μας προκύψει για να μας «σώσει»…-να απαλλάξει τον τόπο από αυτές τις ιπτάμενες φονικότατες μηχανές, έστω και για παλιοσίδερα, αν δεν βρίσκει κανονικούς αγοραστές.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη προτείνει και ο σύντροφος Μπαλάφας προεκλογικώς το 2012, η Ελλάδα θα τα έχει βρει «στη μέση του δρόμου» με την Τουρκία- εγγύηση προς τούτο ο νεοοθωμανισμός της όμορης χώρας, οπότε δεν θα συντρέχει και καμία ανησυχία για την ασφάλεια της χώρας εξ Ανατολών.

Αλλά, ακόμη κι αν μας τη φέρουν πισώπλατα οι Μεμέτηδες, οι ηρωϊκοί Έλληνες θα απαντήσουν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς, με τη γενναιότητα και αποφασιστικότητα ανάλογη αυτής των Κρητών έναντι των Γερμανών το 1945, με τα λιγοστά αντιαεροπορικά τους όπλα για να πουν «ξουτ» στους Γερμανούς αεροπόρους και με αξίνες για να τελειώσουν τους αλεξιπτωτιστές τους.

Πολύ μεγάλο μυαλό αυτός ο Καναβούρης, φαίνεται να διαθέτει στρατηγική σκέψη.

Καημένε Σμηναγέ Στράλη, τι σου έμελλε αλήθεια να σου γράψουν, να σε πουν περίπου.. επιδειξία των ουρανών, πάνω σε ιπτάμενη φονικότατη μηχανή, δηλαδή το μαχητικό αεροσκάφος «F-16 Block 52+».

Όχι δεν μπορώ να δω στα γραφόμενα του Καναβούρη, πρώην συνεργάτη στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, από το οποίο δεν ακούγεται και πάλι εξ όσων έχω αντιληφθεί, πρόθεση ελευθεριάζοντος χρονογραφήματος σε όσα γράφει. Προδήλως τα εννοεί όσα γράφει και αυτό είναι και το ανησυχητικό.

Βεβαίως ενθουσιάζουν και τα εξαιρετικά του Ελληνικά, όπως μαρτυρεί και η διατύπωση περί…ιπτάμενης φονικότατης μηχανής, εις ό,τι αφορά το δεύτερο επιθετικό προσδιορισμό, με διαβαθμίσεις στη φονική ικανότητα. Σαν να πεθαίνεις λίγο ή πολύ, πράγμα χρήσιμο μα μάθουν και οι αθλητικογράφοι, ακόμη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και συγγραφείς, λόγω της ταχείας εξελίξεως ενίων αθλητικών διοργανώσεων, όπου δεν έχουν τον χρόνο πλήρους ελέγχου στην εκφορά του λόγου τους.

Δεν ξέρω αν ήταν για γέλια ή για κλάματα το σημερινό θέ(α)μα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ και του κομματικού του δελτίου της «ΑΥΓΗΣ». Eίναι, όμως, γεγονός ότι διαθέτουν πλήρες πρόγραμμα και μάλιστα κοστολογημένο.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

The post Με τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ ή με την ιπτάμενη φονικότατα μηχανή; Η επιλογή του Καναβούρη… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα