Με το βλέμμα στην οικονομία η επιλογή του Ρόμνεϊ για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο

Τον 42χρονο Πολ Ράιαν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Ουισκόνσιν, επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο, ο διεκδικητής της προεδρίας των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους, Μιτ Ρόμνεϊ.

Αρκετά ονόματα είχαν ακουστεί στην «κούρσα» για την θέση του αντιπροέδρου, μεταξύ αυτών, ο Τιμ Πολέντι, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Σχετικά

άγνωστος στο εκλογικό σώμα, ο Ράιαν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής σε ηλικία 28 ετών.

Θεωρείται έμπειρος σε θέματα οικονομίας και ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό.

Ο Ράιαν υπήρξε ο «πατέρας» του λεγόμενου Path to Prosperity, ενός εναλλακτικού σχεδίου προϋπολογισμού, το οποίο προέβλεπε περικοπές της τάξης των 261 δισ. δολαρίων σε μία δεκαετία, μέσω μειώσεων σε συντάξεις και άλλα επιδόματα, όπως και μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

Ο ίδιος τότε μιλούσε για ένα σχέδιο που προστατεύει τους «σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και διασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία».

Οι αντίπαλοί του χαρακτήριζαν το σχέδιο επίθεση στους φτωχούς.

Ο Ρόμνεϊ έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τετραήμερη περιοδεία σε Πολιτείες-«κλειδιά» για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Φλόριντα και να ολοκληρώσει το ταξίδι του στο Οχάιο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα.
Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα