Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για σήμερα Σάββατο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις

με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση το βράδυ.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μπ

Keywords
Τυχαία Θέματα