Μαρκογιαννάκης: «Παρακαλάω να βγω υγιής» από την επιτροπή με την Ζωή

Ο πρόεδρος της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε εκεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου για να μην επιτραπεί ομαλότητα στις εργασίες της. «Κατ’ εξοχήν εκτελεστής σχεδίου συσκότισης» ο Μαρκογιαννάκης η απάντηση της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα τηλεοπτικά στούντιο συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης η σύγκρουση μεταξύ

Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ τη Δευτέρα.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης υποστήριξε μιλώντας στο Mega ότι υπάρχει σκόπιμη προσπάθεια να μην ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή, με στόχο πολιτικά οφέλη.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, είναι θεσμικό και όχι αντιπαράθεσης ενός βουλευτή 25 χρόνια στη Βουλή με μία χθεσινή βουλευτή.

Καταγγέλλω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τοποθέτησε την κυρία Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή για να μην επιτραπεί ομαλότητα στις εργασίες της, να μην βγει αποτέλεσμα και να βγαίνει να καταγγέλλει για κουκούλωμα. Το λέω μετά λόγου γνώσεως τι σημαίνει αυτό.

Αν γνώριζα περί τίνος πρόκειται, δεν θα δεχόμουν να μπω πρόεδρος σε αυτή την επιτροπή, ούτε καν μέλος, όποια και αν ήταν η επιβράβευση. Μακάρι να μου λέγαν «θα σε κάνουμε πρωθυπουργό μετά το πέρας της επιτροπής» – θα έλεγα «ευχαριστώ πολύ, δεν θέλω». Παρακαλώ το Θεό να βγω υγιής από εκεί μέσα.

Χθες, με το που πηγαίνω στην επιτροπή, ενημερώνω τα μέλη ότι επειδή επίκειται η κλήση του κ.Βενιζέλου έκανα μία επαφή διερευνητική για να δούμε πότε θα τον καλέσουμε. Τι πιο φυσιολογικό και λογικό ο πρόεδρος της επιτροπής να κάνει αυτή την ενέργεια. Ολοι οι συνάδελφοι το επικρότησαν. Δεν στέλνεις σε αρχηγό κόμματος μία κλήση ξερή, έτσι, την τάδε ημέρα. … Από κει και πέρα κάθε ένα λεπτό απευθυνόμενη σε εμένα η κ.Ζωή έλεγε «κ.συνομιλητά του Βενιζέλου». Χριστέ μου, κακό έκανα;

Και ένα τελευταίο: χθες είχαμε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση δύο μαρτύρων. Ξέρετε τι σημαίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση; Ο ένας λέει ότι είναι μεσημέρι, ο άλλος μεσάνυχτα. Τους καλείς λοιπόν να συζητήσουν μεταξύ τους μεταξύ τους, βγαίνει από το ύφος (σ.σ. ποιος λέει αλήθεια). Δεν σημαίνει τρίτο γύρο εξέτασης των μαρτύρων. Οταν λοιπόν από τους συναδέλφους επεσημάνθη κάποια αντίφαση, ήρθε η κ.Κωνσταντοπούλου στο τέλος και άρχισε να εξετάζει τους μάρτυρες από την αρχή. … Το επισημαίνω, ξανά και ξανά … Αν δείτε τις δύο τελευταίες σελίδες των πρακτικών, θα δείτε τους χαρακτηρισμούς που εισέπραξα. Και έτσι είπα ότι διακόπτεται η συνεδρίαση.

Δεν αντέχεται … εγώ απευθύνομαι πλέον στους φίλους μου δικηγόρους και δικαστές επειδή δεν με ενημέρωσαν περί τίνος πρόκειται. Για τη συμπεριφορά της στα δικαστήρια που είναι ανάλογη και εδώ.

Την ίδια περίπου ώρα η κ.Κωνσταντοπούλου βρισκόταν στο στούντιο του Ant1 όπου έδινε την δική της εκδοχή των γεγονότων της Δευτέρας.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ αλλά τι εξακολουθεί να γίνεται. Αυτό που εξακολουθεί να γίνεται είναι ότι καταστρώνουν σχέδια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αγαστή συνεργασία για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Χτες, από τον κ.Μαρκογιαννάκη που είναι κατ’ εξοχήν εκτελεστής αυτού του σχεδίου συσκότισης, απετράπη η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση δύο ουσιωδέστατων μαρτύρων, των κ.Μπίκα και Διώτη, οι οποίοι έχουν και κραυγαλέες αντιφάσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο απετράπη είχε μεθοδευτεί και ήταν κατάδηλος, αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι εδώ το ζητούμενο δεν είναι να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εδώ το ζητούμενο είναι να μην αποκαλυφθούν ποινικές ευθύνες, από έναν πρόεδρο επιτροπής που προσυνεννοείται με εμπλεκόμενα μέρη για την εξέτασή τους.

Ο κ.Ρήγας του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή αυτή δυστυχώς ενεργεί ως συνήγορος υπεράσπισης του κ.Βενιζέλου.

Οπως γράφει το Εθνος, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης στη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης εκτίμησε πως δεν υπάρχουν «άγνωστες» αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά έντονα και να τον χαρακτηρίζει ως «αρχιερέα της συγκάλυψης» και «έκθετο», ισχυριζόμενη πως δεν ήθελε ο ίδιος να γίνουν αποκαλύψεις εν όψει της -προσυνεννοημένης, όπως είπε- κατάθεσης του Ευ. Βενιζέλου την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αντέδρασε λέγοντας «δεν έχω ξανακούσει τόσες ύβρεις», ενώ εξερχόμενη από την αίθουσα ρώτησε με ένταση αν θα διακοπεί η συνεδρίαση με αποτέλεσμα να της επιτεθεί φραστικά ο Π. Ρήγας λέγοντας: «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο…».

Στη συνέχεια και αφού από τις φωνές οι υπάλληλοι στον πρώτο όροφο της Βουλής είχαν βγει από τα γραφεία τους για να δουν τι είχε συμβεί, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, όπως είπε, διέκοψε τη διαδικασία λόγω των ύβρεων προς το πρόσωπό του. Σε κοινή δήλωση που έκαναν αργά το βράδυ οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων κ. Μπίκα και Ι. Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα