Μέχρι τις 15 Μαϊου ισχύει το επίδομα γάμου

Μέχρι τις 15 Μαΐου εξακολουθεί να ισχύει το επίδομα γάμου, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε η ΓΣΕΕ, υποστηρίζοντας ότι το επίδομα πρέπει να καταβληθεί για ενάμισι μήνα ακόμη, καθώς δεν έχει λήξει ακόμη η μετενέργεια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα,

σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), εξακολουθούν να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου.

Επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η ΣΣΕ έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της, οπότε, κατά συνέπεια η μετενέργεια δεν έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η Συνομοσπονδία, ζητά επίσης από τους εργοδότες να μην «αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων, γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις».

Ως τις 15 Μαΐου εξακολουθεί να ισχύει το επίδομα γάμου, ανέφερε λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ με αφορμή, όπως επισημαίνεται, σχετικά ερωτήματα που ανέκυψαν.

Ο ΣΕΒ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Σύμφωνα με την νομοθεσία (ΠΥΣ 6/2012), μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα