«Καριέρα και οικογένεια δεν συνδυάζονται» προειδοποιεί η Λαγκάρντ

Καριέρα και οικογένεια δεν συνδυάζονται εύκολα, προειδοποιεί τις γυναίκες, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο NBC, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρότι δυναμική και πολυπράγμων η Λαγκάρντ αποφαίνεται ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να τα έχουν όλα, τονίζοντας πως όσες επιχειρούν να χτίσουν μια καριέρα και ταυτόχρονα να κάνουν οικογένεια, θα πρέπει να περιμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

«Πιστεύω ότι με έναν

τρόπο μπορεί να τα έχεις όλα, όσο αντέχεις να δείχνεις υπομονή. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα ταυτόχρονα. Πρέπει να αποδεχθείς ότι θα έχεις αποτυχίες».

Για μια γυναίκα που κρατά τα ηνία του ΔΝΤ, κατατάσσεται στην όγδοη θέση των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου από το Forbes και έχει μεγαλώσει δυο γιους, η προειδοποίηση ακούγεται μάλλον παράξενη. Η ίδια η Λαγκάρντ πάντως αποκάλυψε ότι παρά την ισχυρή της θέση, υπάρχουν ακόμη άντρες που της μιλούν με υπεροπτικό τόνο.

«Η καλύτερη άμυνα όταν συμβαίνει αυτό είναι μια πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Στο τέλος της ημέρας, είναι και αυτοί άνθρωποι. Έχουν συζύγους, έχουν κόρες», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η καλύτερη στρατηγική είναι «να σφίγγεις τα δόντια σου και να χαμογελάς».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα