«Επένδυση» για Γιάννενα - Ήπειρο η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Ως «επένδυση» για τα Γιάννενα και ολόκληρη την Ήπειρο, αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιωαννιτών τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη σε κλίμα διαπαραταξιακής ομοθυμίας, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών , ώστε να είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου διεκδίκησης, από την Κοινωφελή Επιχείρηση. Επίσης το Δημοτικό

κατέληξε στη σύνθεση μιας πενταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής που θα είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του φακέλου. Όπως διακηρύσσει η Δημοτική Αρχή, η εκπλήρωση ενός κορυφαίου στόχου, όπως είναι η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου Ιωαννιτών, ή της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά υπόθεση ολόκληρης της Ηπείρου, των φορέων και της κοινωνίας, που θα αποτελέσουν τους «συμμάχους» στην κούρσα της διεκδίκησης.

Έτσι για λόγους σημειολογίας αλλά και ουσίας ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος της «Κ.Ε.Π.Π.Ν & Α Δήμου Ιωαννιτών», Κώστας Γκόγκος επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για να ζητήσουν την συμπόρευση της Περιφέρειας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και – όπως δήλωσε ο Δήμαρχος- «στο πρόσωπο του περιφερειάρχη βρήκαμε από την πρώτη στιγμή τον πιο ενθουσιώδη συμπαραστάτη». Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννιτών για συνάντηση με όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου, στους οποίους έχει ήδη αποστείλει επιστολή, ζητώντας τους συμπόρευση σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

The post «Επένδυση» για Γιάννενα - Ήπειρο η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα