Η κυβέρνηση δίνει μάχες με την τρόικα

Σκληρές μάχες με την… τρόικα δίνει η κυβέρνηση όπου τόσο ο… Αντώνης Σαμαράς όσο και ο …Γιάννης Στουρνάρας διαπραγματεύονται εφ όλης της ύλης τα οικονομικά θέματα που πέφτουν στο τραπέζι. Ο Γιάννης Στουρνάρας στην συνάντησή του χθες με την

Φώφη Γεννηματά κατέληξαν στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών ενώ δεν έγινε τελικά η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα…

Οι Financial Times αναφέρουν :

Financial Times

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει… σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σχετικά με το… «χρηματοδοτικό κενό» στον προϋπολογισμό του 2014», ενώ μάλιστα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στην εφημερίδα πως υπάρχει… ξεκάθαρη διαφωνία.

Η Τρόικα πάντα… πιέζει για νέα μέτρα, αλλά έχουμε φτάσει… στα όρια μας όσον αφορά τις… «οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» οι κοινωνικές εντάσεις σε λίγο δεν θα είναι διαχειρίσιμες, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει χάσει πάνω από το 1/3 του εισοδήματος του μέσα σε πέντε χρόνια», είπε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια, οι Financial Times επισημαίνουν πως… «οι δανειστές ανησυχούν πως… δεν θα πιάσει η Ελλάδα τους στόχους για τον.. επόμενο χρόνο, λόγω της κωλυσιεργίας στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος», ενώ τονίζουν πως… η κυβέρνηση έχει ήδη ξεπεράσει την προθεσμία που της έδωσε η Τρόικα για την τοποθέτηση… 12.000 δημοσίων υπαλλήλων σε …μηχανισμό κινητικότητας.

Κλείνοντας, οι FT αναφέρονται και στον… «νέο φόρο» που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με έναν όμως «οικονομολόγο του ιδιωτικού τομέα» να τονίζει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να… μην «πιάσει» λόγω της… γραφειοκρατίας, αλλά και της… αντίστασης των φορολογούμενων.

Γιατί όμως τόσος θόρυβος λέμε εμείς;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τόσο… ο πρωθυπουργός αλλά όσο και ο υπουργός οικονομικών έχουν κάνει σαφείς τις θέσεις τους και… κινούνται πιστά στις προϋποθέσεις του προγράμματος…

Ενώ έχει γίνει σαφές ότι μπορούν να γίνουν μόνο… διαρθρωτικές αλλαγές.

Η τρόικα όμως προς το παρόν να αποφεύγει «ευγενικά» την… «τηλεδιάσκεψη» για να… επιτευχθεί λύση !

Μήπως η… κόντρα ΔΝΤ – ΕΕ καλά κρατεί ακόμα;

Η κυβέρνηση πάντως δίνει… χωρίς εκπτώσεις δυναμικά τη μάχη της με τον Αντώνη Σαμαρά αποφασισμένο για το «μέχρι εδώ και με παρέκει» για «νέα μέτρα»…χωρίς να λογαριάζει το… πολιτικό κόστος!

Σε λίγες ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο…

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα